Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kızılay’ın içini boşaltacaklar!”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Kızılay’ın gayrimenkullerinin, holding çatısı altında kurulan iktidara yakın şirketlere devri ile ilgili önergesi verdi. Ceylan, gerçekleştirileceği iddia edilen bu devirle Kızılay’ın içinin boşaltılmak istendiğini söyledi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, iktidara yakın isimler tarafından yönetimi ele geçirilen Türk Kızılay Derneği’nin, gayrı menkullerinin kurulacak şirkete devredilerek içinin boşaltılmak istendiği yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Ceylan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı’nın cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Kızılay’ın yatırım ve gayrimenkullerin, holding çatısı altında kurulan altı şirkete devredilip devredilmediğini sordu.

“Buna neden gerek duyuldu?”

Özgür Ceylan, bazı basın – yayın organlarında yer alan haberlerde Kızılay Yönetim Kurulu kararıyla ‘Kızılay Yatırım Holding’ çatısı altında altı şirket kurulduğu ve Kızılay’a ait gayrimenkullerin bu şirketlere devredildiği yönünde iddialar olduğunu belirterek, “Kurumun geleneksel yapısını bozdular, şimdi içini boşaltacakları yönündeki iddiaları kaygıyla izliyoruz… Soruyorum, ‘Kızılay Yatırım Holding’ çatısı altında 6 şirket kurulması yönünde bir karar alınmış mıdır? Şayet böyle bir karar alındı ise buna neden gerek duyulmuştur” eklinde konuştu.

“Başlı başına bir sorun…”

Bu durumun Kızılay’ın içini boşaltmak anlamına geleceğini belirten Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şayet böyle bir uygulama söz konusuysa, bağış yapanların ya da mirasçılarının mülkleri geri talep etme hakkının önü bu işlemle açılmış olur mu? Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsündeki Türk Kızılay Derneğinin, resmi logosunun kullanım hakkının bir şirkete devri dahi başlı başına bir sorundur. Şayet bu yapılır ise Kızılay’ın logosunun ticari faaliyette kullanımından kaynaklı olarak yaşanabilecek hukuki sorunlar nelerdir?”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech