Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Bağlama Kurslarında Kadınlar Ağırlıkta!

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi’nde kurslar yeni döneme hızlı başladı. El sanatları eğitimlerinden, kişisel gelişim eğitimlerine kadar pek çok kursun yer aldığı Çanakkale HEM’de geçtiğimiz gün başlayan bağlama kursunda kadın öğrencilerin ağırlıkta olması dikkat çekti.

Halk Eğitim Merkezi’nde 9 yıldır öğretmenlik yapan Coşkun Bağcıoğlu koordinesinde düzenlenen kurslara, bu dönem kentlilerin ilgisi yoğun oldu. Cumartesi – Pazar günleri saat 13.00’te, Pazartesi – Çarşamba günleri ve Salı – Perşembe günleri saat 18.00’de başlayan bağlama kurslarında, kadın öğrencilerin ağırlığı dikkat çekiyor.

Eylül ve ekim aylarında kademeli olarak temel eğitim ile başlayan kurslarda, karadüzen olarak bilinen uzun sap bağlama eğitimi verilecek. Derslerine nota dersi ile başlayan kurs öğrencilerinin, bahar aylarında amatör düzeyde uzun sap bağlama çalabilecek düzeye gelmesi bekleniyor.

Kadın öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve daha hevesli oldukları gözlenirken, öğrencileriyle tek tek ilgilenen kadrolu müzik öğretmeni Bağcıoğlu da bağlama öğrenmek isteyen herkesi kursa davet etti.

Eylem Gözeldere

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech