Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Yörükleri Gönen’de şenliğe katıldı

Çanakkale Bölgesi Yörükleri Kültür

Çanakkale Bölgesi Yörükleri Kültür Derneği, geçtiğimiz hafta Gönen’de düzenlenen yörük kültür şenliğine katıldı.

Çanakkale Bölgesi Yörükleri Kültür Derneği Başkanı Hasan Sebai Karakoç’un da iştiraki ile şenliğe Çanakkale’den 25 kişilik bir kafile ile katılım sağlandı. Kafilenin içinde Halk Oyunları usta öğreticisi Rıdvan Yüce’nin Halk Oyunları ekibi de vardı.

Gönen Yörük Kültür Şenliğine Türkiye çapında kurulu Yörük Kültür Dernekleri ilgilileri katıldı. Bu yüzden ilginin oldukça fazla olduğu görüldü. Çoluk çocuk, büyük küçük binlerce vatandaşımız bu şenliğe koşmuştu.

Çanakkale Halk Oyunları ekibi şenlik yerinde ilgiyle ve coşkuyla karşılandı. Şenlik programının ortalarında Çanakkale halk oyuncularına yer verildi. Oyuncular gösteriye başladığı andan itibaren çevrede sesler kesildi. Gösteriye halk oyunları öğretmeni Rıdvan Yüce’nin de katılması şenliğe katılanların büyük alkışını aldı.

Çanakkale Yörükleri Kültür Derneği başkanı Hasan Sebai Karakoç, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen dernek başkanları ile görüşmeler yaptı. Mevcut işbirliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı. Geçtiğimiz yıllarda Ayvacık ilçemizde meydana gelen deprem sonrasında bu derneklerin birçoğu başkan Karakoç’la görüşerek deprem bölgesine her türlü yardıma hazır olup talep beklediklerini belirtmişler, bazıları da doğrudan yardıma katılmışlardır.

Gönen Yörük şenlikleri sonucunda başkan Karakoç tertip komitesi tarafından kürsüye davet edilerek, Çanakkale Yörükleri Kültür Derneğine ve Çanakkale’li katılımcılara teşekkür edilerek plaket takdim edilmiştir.

Başkan Karakoç: ‘’Şenliklere katılan Çanakkale ekibi Pazar tatili günü olmasına rağmen çocuklarına, eşlerine dost çevresine, Anne ve Babalarına vereceği ilgi, sevgi ve saygıyı erteleyerek, Çanakkale’mizi şerefle ve gururla temsil etmişlerdir. Ekiptekilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Atatürk’ün Yörükler için Yürüyen Türk deyimini kullandığını Atatürk’ün de Balkanlarda Kocacık Yörüklerinden olduğunu, Yörüklerin Oğuz Boyundan olup, Oğuz’un Kınık Boyundan olan Alpaslan’ın kahramanlıklarını, Oğuzların Kayı Boyundan olan Osman Beyin Osmanlı Devletini kurduğunu dile getiren Karakoç: ‘’ Yörük şöleninde Çanakkale ekibi olarak büyük ilgi ve sevgi ile karşılandık. Oyun ekibimiz çok büyük alkış aldı. Bu ziyaretin gerçekleşmesinde büyük çaba ve gayret gösteren Halk Oyunlar Öğretmeni aynı zamanda derneğimiz yönetim kurulu üyesi Rıdvan Yüce başta olmak üzere yönetim kurulu üyemiz Nevzat Gül’e Derneğimizin basın danışmanı gazeteci Remzi Can’a ve müzikleri ile halk oyuncularını çoşturan klarnet Naci Özcan’a ve Davul Taner Özcan’a teşekkür ediyorum’’ Dedi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech