Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Başkanım; işimizle, geleceğimizle oynama!”

Kirazlı-Balaban mevkiinde sürdürülen metalik madencilik faaliyetleri bir süredir askıya alınmıştı. Dün başta Kirazlı Muhtarı olmak üzere çevre köylerin muhtarları, Çanakkale Belediyesi’ne gelerek, maden faaliyetlerinin devam etmesi ve bu çalışmalara engel olunmaması için dilekçe verdiler. Dilekçe, “Çevre köy sakinleri olarak artık yeter diyoruz. Başkanım; İşimizle, aşımızla, geleceğimizle oynama!” cümleleri ile başladı.

Kirazlı Köyü Muhtarı Erkan Can, Sarıbeyli Köyü Muhtarı Şahin Arslan ve Muhtarlar Birliği Başkanı Mehmet Ali Uzun başta olmak üzere çevre köylerin muhtarları dün Çanakkale Belediyesi önüne geldiler. Muhtarlara Kirazlı-Balaban mevkiinde faaliyette olan maden şirketinde çalışan yaklaşık 150 kişilik vatandaşta eşlik etti. İşimizle, aşımızla, geleceğimizle oynamayın diyen vatandaşlar adına Kirazlı Köyü Muhtarı Erkan Can, Belediyeye dilekçe verdi. Emniyet güçlerinin dilekçe teslim sırasında belediye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

“Bölge ile ilgili anlatılanlar yanlış!”

Verilen dilekçede, “Köylerimiz civarındaki altın ve gümüş madenine karşı birileri sürekli karalama yapıyor. Anlatılanların çoğu yanlış ya eksik! Belediye Başkanımız da ne yazık ki bu yanlışa ortak olmakta ısrar ediyor.

“Kazdağları ile aramızda 40 km var!”

En başta, madenin ve köylerimizin içinde yer aldığı bölge söylendiği gibi Kazdağları’nda değil… Kazdağları ile aramızda 40 kilometreden fazla mesafe var. Ayrıca, hep söylendiği gibi yüz binlerce ağaç da kesilmedi. Hepimiz doğma büyüme yöreliyiz. Biliyoruz ki kesilen ağaç sayısı 13 bin civarındadır.

“Şirkete karşı haksızlık yapılıyor”

Çevre köylüleri olarak bize iş ve aş sağlayan, işlerini düzgün yaptıklarını gördüğümüz şirkete karşı haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Bu şirket gençlerimize iş veriyor. Çocuklarımızın eğitimlerine destek oluyor. Köylerimizin her ihtiyacı ile ilgileniyor. Dağ yolumuzun asfaltlanmasını bile bu şirket yaptı. Yöremize temiz içme suyu verecek göleti yine bu şirket inşa ediyor.

“Amaçlarını bilmediğimiz bir grup kamp yapmaya devam ediyor”

Eksik, yanlış bilgilerle bir süre önce buraya gelip, protesto yapanlar zamanla gerçekleri yerinde gördüler. Sonra bölgeden ayrıldılar. Hala kim olduklarını ve amaçlarını bilmediğimiz bir grup, köyümüz civarında kamp yapmaya devam ediyor. Her türlü kışkırtmanın, huzursuzluğun olabileceği bu ortamda ailelerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız oldukça rahatsızlar.

“Biz geçimimizin derdindeyiz”

Biz işimizin geçimimizin derdindeyken; Belediyemizin göstericilere yardım etmesi, onları belediye araçları ile sürekli köyümüze taşımaları epeyce gücümüze gidiyor.

“Çevre köy sakinleri olarak bu duruma artık yeter diyoruz”

Çevre köy sakinleri olarak bu duruma artık yeter diyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz için endişe duymadan rahatsız edilmeden köyümüzde huzurla yaşamak istiyoruz” cümleleri yer aldı.

Dilekçenin belediyeye teslim edilmesinden sonra yaklaşık 150 kişilik grup herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan dağıldılar.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech