Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geri sayım başladı!

Mega kent dün peş

Mega kent dün peş peşe sallandı. İstanbul saat 10.30’da başlayan deprem silsilesi ile sallanırken, Marmara Bölgesi’nde vatandaşlar arasında endişeli bir hava hakim oldu. İstanbul’da meydana gelen depremlerin, yıllardır beklenen ve dillendirilen büyük İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği Çanakkale’de cevap buldu. Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Bütün meslektaşlarımızla orta Marmara’da büyük bir deprem bekliyoruz. İstanbul’da meydana gelen bu depremler büyük depremi tetikleyebilir. Asıl sorun Çanakkale’de beklenen deprem daha erken olabilir!” değerlendirmesinde bulundu. Hem Çanakkale’de hem İstanbul’da büyük depremler beklenirken, gerekli önlemler alınıyor mu?

İstanbul dün saat 10.30’da, Kandilli Rasathanesi’nin açıkladığı verilere göre 3.1 ile sallandı. Bu deprem kimileri tarafından hissedilirken kimileri tarafından hissedilmedi. 10.30’da meydana gelen depremden tam yarım saat sonra, aynı noktada, Silivri açıklarında, Marmara Denizi’nde saat 11.00’de yeni bir sallantı oldu. Bu deprem birçok kişi tarafından hissedildi ve İstanbul’da korku dolu dakikalar yaşandı. Boğaziçi Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıklarken, sarsıntı yerin 9.8 kilometre altında gerçekleşti.

Gözler bir anda Marmara Denizi’ne çevrildi, bu depremler büyük İstanbul depreminin tetikleyicisi olur mu soruları direk akıllara geldi. Çanakkale’de vatandaşlar ise paniğe kapılarak mega kentte meydana gelen sallantılar, Çanakkale’deki fayları etkiler mi sorusunu yönelttiler.

Prof. Dr. Doğan Perinçek, İstanbul’da meydana gelen depremle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Perinçek’e iki soru yönelttik. Birinci soru meydana gelen deprem, büyük İstanbul depremini tetikler mi? İkinci soru ise Çanakkale’de tetikte olan fay hatları İstanbul’da meydana gelen titreşimlerden olumsuz anlamda bir etki görür mü? Perinçek sorularımızı yanıtladı.

“Çanakkale’de gerçekleşecek deprem, Marmara depreminden önce olabilir!”

Perinçek, “Bu depremlerin Çanakkale’yi etkilemesi çok uzak bir ihtimaldir. Benim özellikle dikkat çektiğim Biga-Çan-Bayramiç hattında fay zonu farklı davranıyor. Yarın öbür gün Çanakkale’de bir deprem olursa, o fayda biriken enerjiden dolayıdır. Şu anda Çanakkale’de büyük deprem bekleniyor. Marmara’dan önce olacak diye endişe içerisindeyim.

“İstanbul’da meydana gelen deprem büyük İstanbul depremini tetikleyebilir”

İstanbul’daki depremin meydana geldiği fay kendi başına hareket eden bir faydır. İstanbul’da meydana gelen depremler büyük İstanbul depremini tetikleyebilir. Orta Marmara’daki fayda büyük bir deprem bekleniyor. Bütün meslektaşlarımız bu konuda hem fikiriz. 4.6’lık deprem bu fay üzerinde oldu. 4.6 öncü olabilir… Meydana gelen deprem beklenen büyük Marmara Depremini oluşturacak olan fayda gerçekleşmiştir” dedi.

Vatandaşlar sordu; Hem Çanakkale’de hem İstanbul’da büyük deprem beklenirken, biz bu durumun ne kadar farkındayız? Gerekli önlemler alınıyor mu?

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech