Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Kentte kadın şoför sayısı artıyor

Çanakkale Belediyesi hizmet binası önünde önceki gün yapılan araç tanıtım töreninde, yeni hak kazanan kadın şoförlerin de otobüs kullanım kartları takdim edildi. Şoförleri kamuoyuna tanıtarak kartlarını veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, özgürlüklerin kentinde kadın şoför sayısının giderek artmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Uzun zamandır toplu taşımada hizmet veren ve yılın şoförü seçilecek kadar işini özveriyle yapan iki kadın şoförün yanı sıra toplu taşımada dört kadın şoför daha hizmet verecek.

Belediye BaÅŸkanı BaÅŸkan Ãœlgür Gökhan, araç tanıtım töreninin ardından yeni ÅŸoförler; Canan Göçmen, Nezahat Kuşçu, Hülya Göktuna ve Özlem Ä°ÄŸne’ye kartlarını bizzat kendisi takdim etti.

Öncesinde kadın kuaförlüğü yapan Canan Göçmen, ani bir kararla otobüs ÅŸoförü olmaya karar verdiÄŸini belirtirken, Esenler’de manavlık yapan Hülya Göktuna ise uzun süredir ehliyet sahibi olmasına karşın ağır vasıta eÄŸitimi alarak otobüs kullanmaya karar verdiÄŸini kaydetti.

Belediyeden emekli olan Nezahat Kuşçu’nun kullandığı engelli aracıyla kentliye senelerce hizmet verdiÄŸini ve emekli olduktan sonra da otobüs ÅŸoförü olarak hizmet vereceÄŸini belirten BaÅŸkan Gökhan, “Sizinle tekrar çalışmaktan mutluyum” diyerek Kuşçu’yu kamuoyuna tanıttı.

Ä°ÄžNE: “BELEDÄ°YENÄ°N KADINLARA VERDİĞİ ÖNEM Ä°MRENDÄ°RDÄ°”

Kentte uzun yıllar yaÅŸayan yeni ÅŸoförlerin yanı sıra 3 yıl önce Antalya’dan gelip Çanakkale’ye yerleÅŸen ve bundan sonra kentlilere ÅŸoför olarak hizmet vermeyi tercih eden Özlem Ä°ÄŸne ise konuÅŸmasında belediyenin kadınlara gösterdiÄŸi öneme vurgu yaptı. Åžoförlük yapmaya karar verene kadar ev hanımı olduÄŸunu belirten Ä°ÄŸne, “Belediyemizin kadınlara bakış açısı ve çalışma özgürlüğüne gösterdiÄŸi özen nedeniyle, benden önceki kadınların da belediyede ÅŸoför olarak çalışmaları imrendirdi, yol gösterdi. Ben de heves ettim. Kooperatifimizin de desteÄŸiyle, bir haftadır bu hizmeti sunmaktayım.” diye konuÅŸurken Gökhan da “Ä°yi ki katılmışsınız aramıza” dedi.

BAÅžKAN GÖKHAN: “BOÅžA ÖZGÃœRLÃœKLER KENTÄ° DEMÄ°YORUZ”

Toplu taşımada hizmet veren kadın ÅŸoför sayısının giderek arttığını ve bundan büyük memnuniyet duyduÄŸunu ayrıca belirten Gökhan, “Özellikle kadınlardan bu sözleri duymak heyecan veriyor. Bu kentte kadınlara önem verildiÄŸini hissetmiÅŸ olmaları, benim için çok önemli. Bir alkışı hak ediyorum.” dedi. “Çanakkale’ye boÅŸa özgürlüklerin kenti demiyoruz” ifadelerine vurgu yapan BaÅŸkan Gökhan, kartlarını takdim ettikten sonra toplu taşımada toplamda altı kadın ÅŸoförün olduÄŸunu ifade ederek hepsine kazasız belasız yolculuklar diledi.

Eylem Gözeldere

 

DÄ°ÄžER VÄ°DEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech