Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga’da kurtuluş coşkusu

Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun

Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle ve konserle kutlandı.

Biga Belediyesi’nin haberine göre Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediyesi’nin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçinöz, Gaziler, okul müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Bugün şehadet ve tarih kokan, yüzyıllardır Müslüman Türk yurdu olan Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü idrak ediyoruz” dedi.

Başkan Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü coşku içinde idrak ederken, bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl ve İstikbâl mücadelesinde yer alan, mukaddesat uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz ve tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve dua ile anıyorum. Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü kutluyorum.”

Tören, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve düzenlenen 18 Eylül kurtuluş turnuvalarında dereceye giren takımlara ödülleri verilmesiyle sona erdi.

Biga’da Sinan Akçıl ve Mustafa Yıldızdoğan’la Kurtuluş Coşkusu

Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 17 Eylül 2019 Salı akşamı Belediye Meydanı’nda konser verildi. Konserde ilk olarak sahne alan isim pop müzik sanatçısı Sinan Akçıl oldu. Memleketi Biga olan ünlü sanatçı Sinan Akçıl, Biga’da verdiği ilk konserin heyecanıyla meydanı dolduran binlerce kişiye kurtuluş coşkusunu yaşattı.

“BİGA BENİM İÇİN DÜNYADAKİ HER YERE FARK ATIYOR”

Söylediği şarkıların yanı sıra sahne performansıyla da Bigalılardan tam not alan Sinan Akçıl, “Önümüzde araba devrildi, indik yardım ettik. O yüzden 45 dakika geciktim sizlerden çok özür diliyorum. Kendi memleketimde Bülent Erdoğan başkanımıza da alkış istiyorum. Tek telefonuyla ‘Sinan gel’ dedi, dedim gelirim. Çünkü peynir helvası, köfte yiyeceğim. Benim babam burada doğmuş, Gümüşçaylıyım ben. Babamın bu topraklardan gelip de önemli bir profesör olmasıyla gurur duyuyorum. Yarın Gümüşçay’da büyükbabam ve büyükannemin mezarlarını ziyaret edeceğim. Çok önemli bir an benim için. Biga benim için dünyadaki her yere fark atıyor” diye konuştu.

BU KONSER BİGA BELEDİYESİ’NİN KASASINA DOKUNULMADAN YAPILDI

Konser arasında sahneye çıkarak Sinan Akçıl’a teşekkür edip, çiçek ve plaket takdim eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yaptığı konuşmada “Bu akşamki kurtuluş etkinlikleri kapsamında yerli Bigalı, Gümüşçaylı çok kıymetli sanatçımız Sinan Akçıl bizlerle birlikte, ben hepiniz adına şahsım adına teşekkür ediyor, ata toprağına hoşgeldiniz diyorum. Bu Biga Belediyesi’nin kasasına dokunmadan yapılan bir etkinlik oldu. Sanatçımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlere bu toprakları vatan yapan tüm ecdadımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum” dedi.

MUSTAFA YILDIZDOĞAN HAYRANLARIYLA BULUŞTU

Ünlü şarkıcı ve söz yazarı Sinan Akçıl’ın ardından ise sahneye ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan çıktı ve hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Belediye Meydanı’nı dolduran binlerce kişi Mustafa Yıldızdoğan’ın türküleri ile doyasıya eğlendi. Biga’ya yıllar sonra ilk kez konser düzenleyen sanatçı, en sevilen parçalarını Biga’nın kurtuluşu coşkusuyla Bigalılar için seslendirdi.

Özellikle ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısıyla gönüllerde taht kuran Mustafa Yıldızdoğan, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Şehitler Ölmez’, ‘Mihriban’, ‘Dayanamıyorum’, ‘Ölürmüydün’ gibi diğer sevilen şarkılarıyla duygu ve coşku dolu bir kurtuluş gecesi yaşattı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech