Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çağın vebası işsizlik: İŞKUR değil, UMUTKUR!

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte İŞKUR tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında en fazla 24 ay çalıştırılmak üzere, okullara hizmetli, temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Çanakkale genelinde TYP ile 360 kişi geçici olarak istihdam edilecek olurken, vatandaşlar 17 Eylül’den beri saatlerce kuyrukta bekliyorlar. İşsizlik oranının giderek arttığı ülkemizde vatandaşlar artık geçici kalıcı demeden ekmek parası kazanabilmek umuduyla bu imkanları değerlendiriyor.

Özellikle genç işsiz oranının tavan yaptığı ülkemizde, düşük ekonomik gelirle milyonlarca vatandaş hayatta kalmaya çalışmaya devam ediyor. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte İŞKUR tarafından ülke genelinde TYP uygulaması başladı. TYP ile vatandaşlar okullarda en fazla 24 ay süreyle hizmetli, temizlik personeli ve güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler.

17 Eylül’de başlayan başvurular 21 Eylül’e kadar devam edecek olurken, Çanakkale ili genelinde 360 kişi istihdam edilecek. Fakat bu istihdam geçici süre ile yapılacak. Vatandaşlar iş bulabilmek ve bir okula geçici de olsa yerleşebilmek umuduyla her sabah İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluştururken, sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar.

“300 temizlik görevlisi ve 60 güvenlik görevlisi alınacak”

İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan konuyla ilgili basın duyurusunda bulundu. Çalışkan yapmış olduğu açıklamasında, “Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize toplam 300 temizlik ve 60 güvenlik görevlisi alınacaktır.

Kontenjanlar aşağıda belirtildiği gibidir

Kontenjanların dağılımı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze 88, Ayvacık’a 20, Bayramiç’e 19, Biga’ya 45, Bozcaada’ya 5, Çan’a 26, Eceabat’a 8, Ezine’ye 19, Gelibolu’ya 25, Gökçeada’ya 7, Lapseki’ye 19 ve Yenice’ye 19 temizlik görevlisi olarak yapılmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne (Eceabat, Ayvacık, Bayramiç, Çan, Ezine, Lapseki, Gökçeada) 34, Biga İlçe Milli Eğitim’e 11, Gelibolu İlçe Milli Eğitim’e 9, Yenice İlçe Milli Eğitim’e 6 olmak üzere güvenlik görevlisi kontenjanlarımız belirlenmiştir” cümlelerini kullandı.

“Başvurular için son tarih 21 Eylül”

Programa başvurular 17 Eylül ile 21 Eylül tarihleri arasında; İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR Biga Hizmet Merkezi ile Sosyal Yardımlaşma Vakıf ve İlçe Belediyelerinde bulunan Hizmet Noktalarından şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr web adresinden de yapılabilmektedir.

“TYP ile çalışacak adaylar Noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek”

Programda çalışacak adayların 24-25 Eylül tarihlerinde Noter Kurası ile seçileceği, başvuru yapan adayların başvuru ekranlarında Noter tarihi ve saatini ayrıntılı olarak görebileceği, asil seçilen kişilerin 27 Eylül tarihinden itibaren Toplum Yararı Program kapsamında en fazla 24 ay yararlanabileceği belirtildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech