Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müdür Bolat’tan ‘kentsel dönüşüm’de net rakamlar: “7 yılda 9 trilyonu aşkın kira yardımı yapıldı”

Çevre ve Şehircilik İl

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Çanakkale’nin önemli gündem maddelerinden biri olan riskli binalar, bu binaların yıkım çalışmaları ve bu kapsamda vatandaşlara yönelik ödenen kira yardımlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. 2012 yılından itibaren yıkımı gerçekleştirilen riskli binaların sahiplerine geri ödemesiz olarak kira yardımı yapıldığını belirten Müdür Bolat, “Yıkılan binaların hak sahiplerine 18 ay boyunca kira yardımı yapıyoruz. Hibe niteliği taşıyan kira yardımının şu anki aylık tutarı 905 TL tutarında. 2012 yılından günümüze kadar ise ilimizde 9.130.608 TL geri ödemesiz kira yardımı yaptık” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin pek çok noktasında olduğu gibi Çanakkale’de de son hız devam eden kentsel dönüşüm faaliyetleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından net rakamlarla ortaya kondu. Bu bağlamda açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ömer Bolat, il genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili verileri ele alarak şöyle konuştu:

“980 adet riskli bina tespit edilmiştir”

“İlimizde şu ana kadar kentsel dönüşüm çalışmaları; bu çalışmalara ilişkin dönüşüm ve finansal modeli, vatandaşların talep ve beklentileri, finansman ihtiyacı, dönüşümün fiziksel, sosyal ve ekonomik açıdan kente kazandıracağı değerler dikkate alınmak suretiyle yeniden ele alınmıştır. Parsel bazında ilimizde 980 adet riskli binanın tespiti yapılmış ve bunların 921 tanesi yıkılarak yerine yeni ve depreme dayanıklı binalar yapılmaktadır.”

“9 trilyon 130 bin TL’den fazla geri ödemesiz kira yardımı yapıldı”

“Binası riskli olan ve riskli binada ikamet eden maliklere riskli binalarını yıkmaları ve gerekli diğer şartları sağlamaları halinde aylık 905 TL kira yardımı yapılıyor. 18 ay devam eden kira yardımımız hibe niteliğinde olup hak sahiplerinden geri ödeme de istenmiyor. Bakanlığımızca 2012 yılından günümüze kadar Çanakkale’de geri ödemesiz olarak gerçekleştiren kira yardımı ise 9.130.608 TL’ye ulaşmış durumda…”

Esra Çanlı

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech