Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BIFED Finalistleri belli oldu

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde finale kalan filmler belirlendi. 2 Türk filmi finalde birbirleri ile yarışacaklar.

Her sene düzenli olarak Bozcaada’da düzenlenen Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde finalist olan filmler belirlendi. BIFED 2019’da final için birbirleri ile yarışacak filmler oldukça dikkat çekti. 14 filmin finalist olduğu festivalde dünyanın her yanından yönetmenlerin çektiği filmler belgesel yarışmasında yer aldılar.

Bozcaada’da sanat rüzgarları estiren festivalde finalist olan iki film dikkat çekti. Bu belgesellerden bir tanesi Ab-ı Hayat diğer ise Ovacık oldu.

BIFED 2019’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Uluslararası Yarışma Finalisti “Ovacık.”Fatih Mehmet Maçoğlu Türkiye Komünist Partisi’nden seçilen ilk Belediye Başkanı. Dersim/Tunceli’ye bağlı Ovacık ilçesi çoğunluğun bilmediği, kültürel ve insani değerlerin çok önemsendiği, barışın, sevginin ve dayanışmanın desteklendiği, eğitim ve üretimin sıfıra yakın bütçelerle hayata geçirildiği bir yer. Film, Başkan Maçoğlu’nun sosyalist idealler ile göreve geldiği Ovacık Belediyesi ve Ovacık halkının gündelik hayatını anlatıyor. Başkan Maçoğlu’nun bu küçük ilçede başlattığı sürdürülebilir tarımı kendi kendine yeten bir ekonomiye çevirme çabasına, halkla birlikte konuşarak, çalışarak, üreterek toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalışmasına tanıklık ediyor” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech