Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’deki proje Türkiye’de tek olacak

Çanakkale’nin denize girilecek en

Çanakkale’nin denize girilecek en yakın adreslerinden birisi olan Güzelyalı’da inşasına başlanan, Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi tamamlandığında, Türkiye’deki en büyük Gençlik Merkezi olacak. Yaklaşık 100 Milyon TL’lik bir yatırım olan gençlik Merkezi, sporcu fabrikası olarak anılıyor…

Bir zamanlar Güzelyalı’da bulunan Güzelyalı Sporcu ve Kamp Eğitim Merkezi, yıkılmadan önce Türkiye’nin birçok bölgesinden kente kelen sporculara ve gençlere ev sahipliği yapmıştı. Dönemin şartlarında hizmet veren gençlik merkezi bugüne kadar birbirinden farklı sayısız etkinliğin düzenleyicisi ve ev sahibi olurken, o yapı geçtiğimiz yıl yıkıldı.

“Maliyet 100 Milyon TL’yi bulacak”

Yıkılan alan için öyle bir proje geliştirildi ki projenin maliyeti 85 Milyon 550 Bin TL olarak belirlendi. Öyle ki edinilen bilgiye göre projenin maliyeti, yapının teslim tarihine kadar 100 Milyon TL’yi bulacak.

Çanakkale Gençlik ve Sporcu Eğitim Merkezi adıyla proje, gerekli imar plan değişiklikleri yapılarak 2 sene önce yeniden düzenlendi. İhalesi 7 Eylül 2017 yılında, yer teslimi ise 5 Aralık 2017’de yapılan tesis, 200 ve 300 yatak kapasiteli 2 oteli, açık spor alanları, yüzme havuzu, spor merkezleri, sentetik futbol sahası, antrenman sahaları ile sporcu fabrikası olarak adlandırılmaktadır.

“2020’de teslimi bekleniyor”

Proje tamamlandığında sadece milli sporculara ve profesyonel sporculara değil amatör kulüplerin faaliyetlerine de açık olacak. Çanakkale halkı projenin biteceği güne odaklanırken, projenin 2020 yılında teslim edileceği ön görülüyor.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech