Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kore gazileri Çan’da buluştu

Tunceli doğumlu 103 yaşında

Tunceli doğumlu 103 yaşında Kore Gazisi Cimşit Kılavuz ile Çan doğumlu 95 yaşındaki Kore Gazisi Osman Ünver, seneler sonra Çan’da bir araya geldi.

1950-1953 yılları arasında Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yapılan ve Soğuk Savaş’ın ilk sıcak çatışması niteliği taşıyan Kore Savaşı, Türkiye’nin de katılımıyla için ülke insanları için bir dönüm noktası haline geldi. Çanakkale’de de, o acı günlerin izleri tazeliğini korurken savaşa bizzat katılan Türk askerlerinden hala hayatta olan azınlık, zaman zaman bir araya gelerek anılarını tazeliyor. Bu buluşmalardan biri de geçtiğimiz günlerde Çan’da yaşandı. Çan doğumlu olan 95 yaşındaki Kore Gazisi Osman Ünver ile Tunceli doğumlu olan Kore Gazisi Cimşit Kılavuz, geçen onca senenin ardından Çan’da bir araya geldi.

“Destanlaşan kahramanlıklarını anlatacak o kadar hatıraları vardı ki…”

İkilinin buluşmasında Çan Belediye Başkanı Bülent Öz de yer aldı. Öz, bu ender rastlanan ana tanıklık etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “İki gazinin seneler sonra buluşma noktaları belki Kore olmadı ama güzel Çanımızda netice buldu. Birbirlerine destanlaşan kahramanlıklarını anlatacak o kadar hatıraları vardı ki yanlarında saygı ve hürmetle sadece sessizce dinledim. Biz yeni nesillerin şehitlerimize ve gazilerimize olan saygısı, sevgisi ve şükranlığı her daim sonsuz ve sınırsız kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech