Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu hem sportif hem sosyolojik bir başarıdır!

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda filenin sultanları şampiyonluğu kıl payı kaçırdıkları şampiyonada, Avrupa ikincisi olarak tüm Türkiye’yi gururlandırmayı başardılar. Kadına şiddet olaylarının arttığı, kadınların neredeyse her gün katledildiği bir Türkiye’de, tüm Avrupa’ya gücünü gösteren ve Türk kadınının neler başardığını ispatlayan filenin sultanları hem sportif hem sosyolojik bir başarının altına imza attılar. TVF Yönetim Kurulu üyesi Salih Yıldız, gazetemize elde edilen başarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda finalde Sırbistan ile karşılaşan ve kıl payı şampiyonluğu kaçıran filenin sultanları, Avrupa ikincisi oldular. Konuyla ilgili Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Yıldız gazetemize açıklamalarda bulundu. Yıldız, bu başarı gelecekte alınacak başarıların hem göstergesi hem de bir teminatıdır dedi.

“Organizasyon oldukça etkileyiciydi”

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Yıldız, “Ben Türkiye Voleybol Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Üyesiyim. Eskiden bu tip organizasyonlar bir folklor gösterisi ile açılırken, bu sefer Avrupalıların bile hayran kaldıkları bir muhteşem bir açılış gerçekleştirdik. Ankara seyircisinin katkısıyla da organizasyon oldukça etkileyici oldular.

“Anadoludan çıkan oyuncuların A Milli takımda olması ayrı bir mutluluk”

Hal böyleyken 4 ülkeden oluşan paydaşlardan bir tanesiydik ama final Türkiye’de oynanacaktı. Finale gelene kadar inanılmaz zor maçlar oynadık. Polonya, Hırvatistan gibi takımları yenmek başarıydı. Takımı kurarken hocamızın geçmiş yıllardan beri uğraştığı bir ekip kurduk. Anadolu takımlarından çıkan oyuncularımızın A Milli takımımızda olması bize ayrı bir mutluluk sağlıyor.

“Üçüncü olsaydık sevinirdik ikinci olunca üzüldük”

Biz eğer üçüncülük, dördüncülük maçı oynasaydık ve üçüncü olsaydık sevinirdik. Final oynayınca ve ikinci olunca çok üzüldük. Burada Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ’ın çabaları ve ekibin destekleri ile muhteşem bir iletişim ağı kurarak, o ağ ile birlikte tüm Ankara’yı bu işe sevk ettiler. Organizasyonun iyi olması hem siyasi kadroları hem bürokrasiyi hem de vatandaşları etkinliğin içerisine çekti.

“Bizim hedefimiz Avrupa şampiyonluğuydu”

Bizim hedefimiz şampiyonluk ve finaldi ama önümüzde ciddi bir olimpiyat maratonu var. 2020’nin başında yapacağımız kıta elemelerinde, rakiplerimizi geçerek olimpiyatlara gitme başarısını gösteririz diye düşünüyoruz.

“Bu başarı sadece sportif değil sosyolojik de bir başarıdır”

Takımımız çok genç. Takımımız yeni bir değer. Oyuncularımız kendi güçlerinin üzerinde bir güç ortaya koydular. Önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlere geleceğiz diye düşünüyoruz. Bu konuya sadece spor olarak değil sosyolojik olarak da bakmak lazım. Türk kadınının, horlandığı, şiddete uğradığı bir ortamda Türk Kadın Voleybol takımının başarısı, kadınlara verilen değerin bir daha düşünülmesini gerektirmektedir. İyi bir çıkış noktası yakaladık ve çıtayı yukarıya taşımalıyız” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech