Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

İsmet Güneşhan: “CHP bu ülkenin güvencesidir!”

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, partinin 96’ıncı kuruluş yıl dönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’ya çelenk sundu. Törenin ardından konuşan İl Başkanı İsmet Güneşhan ise “CHP bu ülkenin güvencesidir. Sigortasıdır. CHP’si var oldukça Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 96’ıncı yıl dönümü sebebiyle ülke genelinde çeşitli kutlama programları düzenledi. Kutlamaların, Çanakkale ayağında ise adres her zamanki gibi Cumhuriyet Meydanı oldu. CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı İsmet Güneşhan ve çok sayıda partilinin katıldığı törenler sabah 09.30’da çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunuşuyla başladı. Törenin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Başkanı İsmet Güneşhan yaptı. Güneşhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP ulusal birliği sağlayan bir partidir”

“Bugün biz burada Ülkemizi kurtaran ve kuranlar olarak 96.ncı kuruluş yıl dönümümüzü kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. CHP; Kapitülasyonlar sonucu emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesidir. CHP, kurucumuz ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan partidir.”

“CHP bu ülkenin güvencesidir”

“Türkiye’nin birleştirici gücü olan partimiz, çağdaş, laik ve demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu ve teminatıdır. Günümüzde, tek adam rejimi tarafından birer birer yok edilmeye çalışılan cumhuriyet kazanımlarının yılmaz savunucusu, karanlığın ve cehaletin amansız düşmanıdır. 96 yıllık şanlı geçmişiyle ulu bir çınar olan CHP, birlik ve bütünlüğü korumak, toplumsal barışı sağlamak, demokrasiyi güçlendirmek ve sosyal adaleti hakim kılmak için Atatürk’ün aydınlattığı yolda büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Ebedi Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk benim iki önemli eserim var demiştir. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisidir. CHP bu ülkenin güvencesidir. Sigortasıdır. CHP’si var oldukça Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır.”

Esra Çanlı

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech