Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir haftada 1420 düzensiz göçmen yakalandı

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında son bir hafta içinde Ayvacık, Ezine ve Eceabat yapılan operasyonlarda 1420 düzensiz göçmenle, onlara organizatörlük yapan 10 kişiyi yakaladıklarını açıkladı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada Ayvacık, Ezine ve Eceabat’ta meydana gelen 43 düzensiz göç olayında 1.120 Afganistan, 243 Suriye, 17 Somali, 8 Filistin, 20 Kongo, 2 Etiyopya, 8 İran, 1 Sudan ve 1 Pakistan uyruklu olmak üzere toplamda 1420 düzensiz göçmen ve düzensiz göçmenlere organizatörlük yapan 10 şahıs yakalandığını açıkladı.

Öte yandan gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 5 minibüs, 1 kamyonet, 2 şişme bot, 2 bot motoru ve 86 can yeleği ele geçirildiği ifade edildi. Yapılan açıklamanın devamında ise şöyle dendi: “Yakalanan 1.120 Afganistan, 17 Somali, 8 Filistin, 20 Kongo, 2 Etiyopya, 8 İran, 1 Sudan ve 1 Pakistan uyruklu düzensiz göçmen işlemlerinin tamamlanmasına müteakip, Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edilirken 243 Suriye uyruklu düzensiz göçmen ise ikamet etmekte olan illerine gönderilmeleri için tebliğ yapılmıştır. Ayvacık Cumhuriyet Savcısının talimatı ile de organizatörlerden Ö.A. , A.K. , B.M.Ş. , N.B. , A.M., A.A. , E.M. ve M.A tutuklanırken, A.A ve F.A. isimli organizatörler adli kontrol şartıyla alınmıştır.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech