Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇARO’dan Biga temasları

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Yönetim Kurulu Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu ve Koordinatör Çağrı Tok, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ı makamında ziyaret etti.

ÇARO’nun haberine göre Oda Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Koordinatör Çağrı Tok, bir dizi temasta bulunmak üzere Biga ilçesine gitti. Odanın haberinde şu ayrıntılar yer aldı:

“Çanakkale’nin turizmdeki parlayan yıldızlarından olan Parion Antik Kenti ile Kalafat köyüne bağlı Nilüfer Gölü’nün etkin tanıtımı yapılarak tur programlarında yer almasına yönelik çalışmaları Biga Kaymakamlığı koordinasyonuyla sürdüreceğiz.

Önümüzdeki süreçte Biga Kaymakamlığı ve ÇARO çalışmalarına başlayacaktır.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak bölgenin lokomotifi olan Biga’ya gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında, Biga’nın saklı bir değeri olarak gördüğümüz Kalafat Köyü’ne bağlı Nilüfer Gölü ülkemizin en değerli göletlerinden biri konumunda olup dokuz farklı nilüfer türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Nilüfer Gölü’nün yanı sıra Parion antik kenti, Priapos, Mehmet Çavuş Kent Müzesi, Halim Bey Konağı, Biga Ulu Cami’ni ziyaret ederek Biga Belediye Başkanı Sn Bülent ERDOĞAN ile Biga’nın turizmde pay sahibi olabilmesi için görüş alışverişinde bulunduk.

“BİGA’DA DOĞA HARİKASI; NİLÜFER GÖLÜ”

Biga Merkez’e yaklaşık 5 km mesafede olan Kalafat köyü yakınlarında orman içindeki göl kümesine halk arasında Dubakadere (Derindere) ve Lipor adı verilmektedir ve bir adet nilüfer gölü bulunmaktadır.

Bu göl yağışlarla birlikte dolan, yazın çiçek açan fakat yaz sonunda tekrar kuruyan bir göldür. Son yıllarda yapılan bir proje ile Biga’nın içme suyu borularında sürekli olarak boşa akan sular bu göle yönlendirilmiş ve gölün yaz-kış sulak şekilde kalması sağlanmıştır.

Göllerdeki nilüfer çiçeklerinin yarattığı manzaralar gerçekten de görülmeye değer birer doğa harikası.”

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech