Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mülteci hırsızlara ‘bekçi’ çözümü!

Kapalı pazar yeri yakınındaki

Kapalı pazar yeri yakınındaki Sarıçay’ın yeşillik alanlarını kendilerine mesken tutan çok sayıda yabancı uyruklu şahıs, pazarcı esnafın kabusu olmaya devam ediyor. Öyle ki geceleri, pazarcıların çadırlarını keserek ürünleri çalan mültecilerin yarattığı sıkıntıyı geçtiğimiz günlerde gazetemiz aracılığı ile de dile getirmiştik… Fakat şikayetler artınca yetkililer tarafından malum bölgeden uzaklaştırılan Afgan ve Suriyeli mülteciler, kısa süre sonra ise yerlerine geri döndüler. Bu gelişme ile pazarcı esnafın endişesi ise yeniden tavan yaptı. Yetkililer tarafından kalıcı bir çözüm sağlanmadığından esnaf da çareyi kendi buldu ve geceleri pazar yerine bekçi diktiler. GÜNDEM’e konuşan esnaflardan Sadettin Avcı, “Şimdilik çareyi bekçi koymada bulduk. Ama bu sorun çözülmezse iyi şeyler olmayacak” şeklinde konuştu.

Çanakkaleli pazarcı esnafın son günlerdeki kabusu, Sarıçay’ı kendine mesken tutan yabancı uyruklu şahısların, geceleri çadırlarına zarar vermesi ve akabinde çalınan ürünler… Geçtiğimiz haftalarda pazarcının bu sıkıntısını gazetemiz GÜNDEM aracılığı ile de duyurmuş ve yetkilileri bir an evvel önlem almaya davet etmiştik.

Zabıta alanı boşaltmıştı fakat…

Bu gelişmenin üzerinden çok geçmeden Çanakkale Belediyesi Zabıta Ekipleri, Sarıçay ve civarındaki Suriyeli ve Afgan’ları bulundukları alandan dağıttı. Esnaf, tam derin bir nefes almışken çok geçmeden mültecilerin alanlara tekrar döndüğü görüldü. Bu gelişmenin üzerine de pazarcı esnaf çareyi, çadırların başında bekçi dikmekte buldu.

“Kalıcı bir çözüm bulunmazsa…”

Esnaflardan Sadettin Avcı da, yaşanan son gelişmenin ardından çözümü böyle bulduklarını ifade ederek dert yandı. Avcı, “Şimdilik bekçi koyduk bir tane, geceleri o bekliyor çadırların başında. Bu adamların, yani Suriyeli ve Afganların içlerinde iyisi de var kötüsü de elbette, genellemiyoruz ancak bize çok sıkıntı çıkarıyorlar. Eğer buna kalıcı bir çözüm bulunmazsa iyi şeyler yaşanmayacak” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech