Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelibolu Kent Konseyi Yetkilileri Göreve Çağırdı

Gelibolu Kent Konseyi BaÅŸkan

Gelibolu Kent Konseyi BaÅŸkan ve Ãœyeleri, Ä°l Özel Ä°daresi’nde bir dizi ziyaret gerçekleÅŸtirdikten sonra Ä°l Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarına katıldı. Konsey üyeleri, yeniden borçlanma talep edilen Gelibolu iskelesi için görüş alış-veriÅŸinde bulunurken, yazılı bir açıklama yaparak ilçe merkezinden geçen trafik ana arterinin Gelibolu halkını ne kadar rahatsız ettiÄŸini bir kez daha vurguladı.

 İl Özel Ä°daresi’ne önceki gün gelen Gelibolu Kent Konseyi temsilcileri, önce Özel Ä°dare Genel Sekreteri Abdullah Köklü ve Ä°l Genel Meclisi BaÅŸkanı Sadık Göğüsgeren ile görüştükten sonra Gelibolu’nun AK Parti’li ve CHP’li Ä°l Genel Meclisi Ãœyeleri ile görüş alışveriÅŸinde bulundu.

Görüşmelerin ardından Sivil Toplum Örgütleri adına Gelibolu Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gelibolu iskelesinde yaÅŸanan trafik, keÅŸmekeÅŸ… Kontrolsüzlük ve ÅŸehrin 2 büyük giriÅŸinden birisi (Kore Kahramanları Caddesi) sürekli kapanma ve kazalara gebe olmaya devam etmektedir.

Gelibolu halkının ‘bam teli’ kopmak üzere, Çevresel, Psikolojik, Sosyolojik, Lojistik, maddi ve en önemlisi iskele ve Kore Kahramanları Caddesi üzerinde oturan yurttaÅŸlarımızın saÄŸlığı tehdit altındadır. Gelibolu iskelesine her ne kadar yeni rampaların eklenmesiyle az da olsa trafik akışı rahatlamış görünse de biz Gelibolu halkının derdine çare olmamıştır. Olamaz da…

Gelibolu şehir merkezinde bulunan trafik ana arterlerinden Çanakkale girişi Kore Kahramanları Caddesi, ilçemizin çevresel olumsuzluğu en yüksek alanıdır.

Araç sesi gürültüsü, Araçlardan atılan nesneler, eksoz gazlarının yarattığı kirlilik (Bir Bilimsel araştırmaya göre; Trafik yoğunluğu yüksek bir ana arter üzerinde 10 yıl oturan yurttaşlar 29 yıl ortalama düzeyde sigara içmiş kadar etkilenmektedir.) yurttaşlarımızın geceleri yaşanan gürültüden dolayı uyku düzenleri yanında psikolojileri de bozulmaktadır. İskelenin sağ yanında bulunan kordon da yürüyüş yapan ve ailecek zaman geçiren yurttaşlarımız trafiğin etkisiyle, kordonu kullanmaktan imtina etmektedir bu durum sosyolojik bir sorun olarak yaşanmaktadır.  İlçe içi  toplu ulaşım ve bireysel ulaşım aksamakta bu durum maddi olduğu kadar lojistik ve zaman kaybı konusunda da tahammülsüzlük düzeyine ulaşmaktadır.

Artık bıktık… Canımızda, malımızda beÅŸ paralık durumdadır. 7/ 24 ağır vasıtalarla dolu olan bu yolda bir kaza olsa, yangın çıksa, patlama olsa müdahale asla mümkün deÄŸildir. Gelibolu iskelesi ile sanayi sitesi arasında bulunun 3 kilometrelik bu yolda olabilecek zararın hesabını yapan var mıdır? Sorumluluk kime aittir? Hiç kimsenin böyle vahim bir durumun sorumluluÄŸunu alabileceÄŸini sanmıyoruz. Gelibolu da bulunan sivil toplum örgütleri olarak ‘vahametin’ bizlere neden reva görüldüğünü de anlamış deÄŸiliz. Saatlerce beklemeyi gerektiren gavur eziyeti ya da dayatılan durum aynı zamanda Ege ve Akdeniz’e giden gelen tüm yurttaÅŸlarımız  için bir azap halini almıştır.

“‘ZUL’ HALÄ°NE GELMÄ°Åž OLAN BU DURUMA ÇARE Ä°STÄ°YORUZ”

Özellikle mahalle sakinleri olmak üzere, köyleriyle birlikte 44 bin kiÅŸilik nüfusuyla ‘Gelibolu halkı olarak bu zulme razı deÄŸiliz. Yaklaşık 5 yıldır Gelibolu halkının kullanamadığı yolun yaratığı sıkıntının boyutunu kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Biz Gelibolu halkının düştüğü maÄŸduriyetin sosyolojik, psikolojik ve biyolojik etkileri klinik bir araÅŸtırmaya fazlasıyla deÄŸer bir hal almış durumdadır.

Özetle; Tüm Gelibolu halkını, geleni, gideni, geçeni, bekleyeni, göndereni velhasıl yola çıkıp da Gelibolu da ki feribotla geçecek herkes için  ‘ZUL’ haline gelmiÅŸ olan bu duruma çare istiyoruz. ‘Bir süre önce ihalesi iÅŸlemi gerçekleÅŸtirilen yeni iskelenin en kısa zamanda yapılması ÅŸarttır.’ Bunun dışındaki tüm çözüm önerileri yaraya pansuman olmaktan veya gaz almaktan ileriye gitmeyecektir.

Gelibolu sivil toplum örgütleri adına kent Konseyi olarak, ‘Ä°SKELE TRAFİĞİNÄ°N’ çözümü için Millet vekili, Valisi, Kaymakamı, Belediye BaÅŸkanı, Ä°l Genel Meclisi, Gestaş’ı, Motorcular BirliÄŸi ve Siyasetçisi ile tüm ilgilileri göreve davet ediyoruz.

YurttaÅŸlarımız için birlik olma zamanı tamda ÅŸimdi! Biz Gelibolu’yuz, Biz yurttaşız… Biz Ä°nsanız… Biz Ä°lçemizi seviyoruz ve sahip çıkıyoruz.”

İSKELE İÇİN YENİDEN BORÇLANILDI

Konsey üyeleri, dördüncü birleÅŸim sonrası çıkışta CHP’li Nihat Öner ile CHP’li Ali Rıza Sayın ve AK Parti’li Serhad Sürücü ile toplu fotoÄŸraf çektirdi.

Öte yandan BeÅŸinci birleÅŸimde gündeme gelen “Borçlanma”nın yeniden oylanması, komisyon raporunun olumlu olması nedeniyle oybirliÄŸi ile kabul edildi.

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech