Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökçeada’da Festival GerginliÄŸi

Gökçeada’da 5-10 Eylül 2019

Gökçeada’da 5-10 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılması planlanan 5. Uluslararası Gökçeada Motofest festivalinin iptal edildiÄŸi açıklanmıştı. Festivali iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Gökçeada Belediye BaÅŸkanı Ãœnal Çetin, iptal edilme nedenlerini bir bir anlattığı bir açıklama yaptı. BaÅŸkan Çetin’in ardından ulaÅŸtığımız Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk UzunoÄŸlu da Gökçeada Belediyesi’ne yazılan resmi yazılara geri dönüş yapılmadığını ileri sürdü.

Gökçeada Motosiklet Spor Kulübü (GMSK) tarafından 5-10 Eylül 2019 tarihleri arasında organize edilen festivalin istenmeyen sebepler dolayısıyla yapılamayacağı açıklandı. Önce Gökçeada Kuzulimanı festival ve kamp alanında, sonra Yıldızkoy’da ve Kaleköy’de yapılması planlanan festivalin yer gösterilmemesi nedeniyle iptal edildiÄŸi ileri sürüldü.

“YAPAMAYACAÄžIZ, ÇOK ÃœZGÃœNÃœZ”

“Motosiklet ve doÄŸa sporları ile ilgilenen herkesi Eylül’de Gökçeada’ya bekliyoruz!” diyerek herkesi çağıran ancak dün festivali yapamayacaklarını açıklayan kulüp, “Çok özür diliyoruz” baÅŸlığı ile yayınladıkları yazıda ÅŸu ifadelere yer verdi:

“5. Gökçeada Motofest’i yapmak üzere Kulüp olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık, ancak müdahale edemediÄŸimiz sebeplerden dolayı festivalimizi yapamayacağız, çok üzgünüz.”

BAÅžKAN ÇETÄ°N: “GÖKÇEADA’NIN HUZURUNU KAÇIRMANIZA FIRSAT VERMEYECEĞİM!”

Gökçeada Belediye BaÅŸkanı Ãœnal Çetin de konu ile ilgili yaptığı deÄŸerlendirmede ÅŸu ifadelere yer verdi: “Gökçeada’da yaÅŸanabilecek herhangi bir sıkıntı hiç kimseye fayda saÄŸlamaz. Sıkıntılar ancak Gökçeadalı vatandaşımıza ve mevsimsel kazanç saÄŸlayan gerek konaklama, gerek yeme içme gerekse turizm alanında hizmet veren tüm esnafımıza yansıyacaktır. Gökçeada’da bizim gibi hancı olanlar var ama bir de bunun yanında yolcu olanlar var onlara söylüyorum; ‘Gökçeada’nın huzurunu kaçırmanıza fırsat vermeyeceÄŸim!’

Motosiklet Festivali ile alakalı Gökçeada’da yaÅŸanan sıkıntılar konusunda Akp Grup BaÅŸkan Vekili Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a da büyük görev düşmektedir. Benim yapacaklarımı engellemeye çalışırken Gökçeada’ya zararı dokunanlara dur diyebilecek olan Sayın Vekilimiz, Çanakkale’nin sorunlarına temas ettiÄŸi gibi buraya da temas etmelidir.”

“KAYMAKAMLIK BÄ°ZDEN PROTOKOL Ä°STEDÄ°”

“Son günlerde yaÅŸanan birçok konunun arasından gündeme oturmuÅŸ olan Gökçeada Motor Festivali ile ilgili iptal süreci, kamuoyunda bilgi kirliliÄŸine sebebiyet vermiÅŸtir. Bu yıl 5. sini yapmayı planladığımız festival ile ilgili TDÄ° Genel Müdürlüğü’nden gelen yazı ile Kuzulimanı’nda festivale müsaade edilmemiÅŸ olup, TDÄ° Genel Müdür Yardımcısı ile görüşüldüğünde Gökçeada Kaymakamı’nın festivalin burada yapılmasının uygun olmayacağı üzerine karar verdiklerini ifade etmiÅŸtir.

Sonraki adım olarak Festivalin Yıldızkoy’da yapılması planlanmış ancak mevzubahis alanda aynı tarihte önceden planlanmış baÅŸka bir program olduÄŸundan festival alanının Kaleköy’de bulunan boÅŸ bir arazide yapılmasına karar verilmiÅŸtir. 4 gün boyunca arazide yapılan çalışmalar sonucu Festival alanı düzenlemesi tarafımızca yapılmıştır. Bu kadar emeÄŸin üzerine Kaymakamlık alana Jandarma göndererek bu özel mülkiyet ile aramızdaki protokolü sormuÅŸtur. Bu protokolün kendilerini hiçbir suretle ilgilendirmemesine raÄŸmen Kaymakamlık Belediyemize yazı göndererek bizden bu protokolü istemiÅŸtir. Bu da yetmemiÅŸ gibi Festival düzenleme Komitesi Ãœyelerinin bilgilerini isteyerek durumu zorlaÅŸtırmıştır. Festivalin düzenlemesi için Kaymakam ile ikili iliÅŸkileri iyi olduÄŸu düşünülen Murat SuluoÄŸlu kendileriyle görüşmek için gittiÄŸinde Murat Bey’e ‘Protokol yok; olsa da orası 3. derece sit alanıdır kuruldan izin alınması gerekir’ diyerek festivalin olmaması için bahaneler üretmiÅŸtir. Daha sonra oradan ayrılan Murat SuluoÄŸlu Gökçeada Motosiklet Spor Kulübü DerneÄŸi BaÅŸkanı ve Türkiye Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu BaÅŸkanı Semih Tevs’e; Semih Abi Kaymakam Bey izin vermeyecek ÅŸahsınız ve Belediye BaÅŸkanı bu konuyla alakalı zor durumda kalacak bu yüzden festivali iptal et dedikten sonra Semih Tevs aynı gün festival iptal bilgisini sosyal medyadan paylaÅŸmıştır.”

“DEVLETE OLAN SAYGIMIZDANDIR SÃœKUNETÄ°MÄ°Z”

“Bugüne kadar 4 kez yaptığımız Motosiklet Festivali alanı olan Kuzulimanı da sit bölgesi olmasına raÄŸmen yıllardır sorun yaÅŸanmayan konular bu yıl karşımıza sorun olarak çıkartılmıştır. Gökçeada’da ticareten, siyaseten devleti temsil edene sesleniyorum; yarattığın gerginlikten korktuÄŸumuzdan deÄŸil; devlete olan saygımızdandır sükunetimiz. Bu baÄŸlamda tüm Gökçeadalıların menfaati hususunda kendimi ortaya koyacağımdan kimsenin endiÅŸesi olmasın.

Maaşını devletten alan birkaç kiÅŸi ‘oh be gürültüden kurtulduk’, birkaç kiÅŸi ise ‘alt yapısı hazırlanmalı’ diyor. Gelin kardeÅŸim beraber hazırlayalım o zaman. Gökçeada gelecek motor sevdalılarını 4 yıldır misafir ediyor ve motor sevdalılarının sosyo-kültürel ve sosyo ekonomik katkılarını yazıyordunuz ÅŸimdi ne oldu da festivalden rahatsız oldunuz. Beni yıldıramazsınız ben tüm Gökçeadalılara hizmet vermeye sonuna kadar devam edeceÄŸim.”

DENÄ°ZCÄ°LÄ°K Ä°ÅžLETMELERÄ° BU YIL KUZULÄ°MANINA Ä°ZÄ°N VERMEDÄ°

Öte yandan önce gazetemize konuşan sonra sosyal medya hesabından cevap niteliğinde bir bilgilendirme yayınlayan Gökçeada Kaymakamlığı da şu ifadelere yer verdi:

“Gökçeada Belediyesi 08.8.2019 tarihinde mülkiyeti Hazine ve Denizcilik Ä°ÅŸletmelerine ait olan alanda motosiklet festivali yapılması için gerekli iznin verilmesi amacıyla Kaymakamlığımıza bir yazı yazılmıştır. Kaymakamlığımız tarafından ilgili yazı Denizcilik Ä°ÅŸletmelerine yazılmıştır. Denizcilik Ä°ÅŸletmeleri Genel Müdürlüğü Limanlar Dairesi BaÅŸkanlığı 23.08.2019 tarihinde Kaymakamlığımıza yazdığı yazıyla söz konusu alanda motosiklet festivalinin yapılmasını uygun görmediÄŸini belirtmiÅŸtir. Ä°lgili yazı Gökçeada Belediye BaÅŸkanlığına gönderilmiÅŸtir.”

“BAÅžKANLIKTAN HERHANGÄ° BÄ°R CEVAP ALINAMAMIÅžTIR”

“Bunun üzerine 27.08.2019 tarihinde Gökçeada Belediyesi söz konusu festivali Kaleköy Yıldızkoy mevkiinde yapmak istediÄŸini, bu konu ile ilgili iznin verilmesini talep etmiÅŸtir. Kaymakamlığımız 27.08.2019 tarihinde yazı ile söz konusu festivalin yapılmasının uygun olduÄŸunu ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınacağını Belediye BaÅŸkanlığına bildirmiÅŸtir.

Gökçeada Belediyesi talep etmiÅŸ olduÄŸu yere verilen izne raÄŸmen festivali bu alanda yapmak yerine 02.09.2019 tarihinde yine bir yazı ile Kaleköy mevkii 315 ada 4 parselde festival düzenlemek için izin talep etmiÅŸtir. Kaymakamlığımız tarafından söz konusu alanın mülkiyetinin kime ait olduÄŸu sorulmuÅŸ fakat bu tarihe kadar Gökçeada Belediye BaÅŸkanlığından herhangi bir cevap alınamamıştır.”

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech