Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yayınımız ses getirdi Mecburi Protokol!

Çanakkale’de Kalp ve Damar

Çanakkale’de Kalp ve Damar cerrahisi alanındaki eksikliği ve vatandaşın mağduriyetini dün kaleme almıştık. Haberimizin üzerinden geçen bir günde İl Sağlık Müdürlüğü ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında protokol anlaşması imzalandı. İmzalanan anlaşmaya göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Kalp ve Damar Cerrahları artık Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde de hasta bakacaklar. Vatandaş geç kalınmış protokol karşısında yerinde bir hamle değerlendirmesinde bulundu.

TÜİK verilerine göre Çanakkale dolaşım hastalıkları ölüm oranlarında ilk 5’te yer alıyor. Bu istatistik, Çanakkale’nin kalp ve damar alanında yeterli ve donanımlı olması sonucunu ortaya koyarken, kentte en büyük eksiklik ise Kalp ve Damar cerrahıydı. Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Kalp ve Damar cerrahının hizmet vermediğini, veremediğini ve ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu yükü tek başına taşıdığını dün kaleme almıştık. “Bizi kalpten mi götüreceksiniz?” haberimiz karşılık buldu ve haberin ertesi günü protokol imzalandı.

Edinilen bilgiye göre İl Sağlık Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol anlaşmasına göre, artık ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren Kalp ve Damar Cerrahları, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde de hasta bakacaklar.

İl Sağlık Müdürlüğü ve ÇOMÜ Rektörlüğü arasında imzalanan mecburi protokol anlaşması için vatandaşlar geç kalınmış ama yerinde bir hamle değerlendirmesinde bulundular.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech