Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bizi kalpten mi götüreceksiniz?

Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından

Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından illere göre 2018 ölüm nedenleri açıklanmış, biz de bunu gazetemiz sayfalarına taşımıştık. O verilere göre Çanakkale dolaşım sistemi hastalıkları ölüm oranlarında ilk 5’te yer alıyor. Geçen yıl kalp ve damar hastalıkları problemleri neticesinde 2 bin 44 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çanakkale için kalp ve damar alanında riskli karne gözler önündeyken, edinilen bilgiye göre Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde kalp ve damar cerrahı yok! Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde ise her gün yalnızca bir doktor, Çanakkale’nin tüm kalp ve damar yükünü çekiyor. Çanakkale halkına bu reva mı?

Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz günlerde 2018 yılının ölüm istatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre Çanakkale, dolaşım sistemi hastalıkları ölüm oranlarında Türkiye’de ilk 5’te… Çanakkale’de geçen sene kalp ve damar problemleri yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı TÜİK tarafından 2 bin 44 kişi olarak belgelendi.

Çanakkale’nin kalp ve damar alanında karnesi bu denli gözler önündeyken, alınmayan önlemlerde bir o kadar gözler önünde olmaya devam ediyor.

530 bin nüfuslu Çanakkale’nin yükünü çeken Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne, hafta içi her gün köylerden, beldelerden, ilçelerden binlerce insan giriş yapıyor. Farklı rahatsızlıklar tedavi ediliyor, tedavi edilemeyen vatandaşlar ise başta İzmir, Bursa ve İstanbul olmak üzere farklı illere sevk ediliyor.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde şu sıralar Kalp ve Damar Cerrahı bulunmuyor. Kalp ve Damar Cerrahı olmayan hastanenin hastaları ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendiriliyor. ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise her gün bir doktor gelecek şekilde tedaviler yürütülüyor.

Çanakkale’nin iki büyük hastanesinde bir kalp ve damar doktoru olması vatandaşı mağdur ederken, kentliler isyan ettiler. Sağlık sisteminde devrim yapıldığı öne sürülürken, artık hastanelerde sıralarda bekleme olayının ortadan kalktığı iddia edilirken, ölüm oranının en yüksek olduğu Kalp ve Damar hastalıklarında bir doktor Çanakkale’ye reva mı?

Vatandaş sordu, “Çekilecek çilemiz mi var?”

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech