Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şikâyetler sonuç verdi

Uzun zamandır Sarıçay’ın etrafındaki

Uzun zamandır Sarıçay’ın etrafındaki yeşillik alanlarda ve özellikle de Kapalı Pazar Yeri’nin arkasındaki bölgede yaşayan Suriyeli ve Afgan uyruklu şahıslar, vatandaşların ve civar esnafın yoğun şikayetleri sonucu dün Çanakkale Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından toplatılarak otogara götürüldü.

Çanakkaleli vatandaşların bir süredir Zabıta Müdürlüğü’ne ilettiği şikayetler, ekipleri harekete geçirdi. Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün Kapalı Pazar Yeri’nin arkasında, Sarıçay civarındaki yeşillik alanlarda bulunan yabancı uyruklu kişileri alandan topladı. Vatandaşların ve özellikle de pazarcı esnafın kendilerine yoğun şikayetlerde bulunduğunu belirten zabıta ekipleri, yabancı uyruklu vatandaşların kamuya açık alanda yaşamalarının kamu vicdanını zedelediğini belirtti.

Alandan toplanarak otogara bırakılan Suriyeli ve Afgan vatandaşların, gidecekleri illere ulaşım sağlamaları amaçlanırken, yeniden şehir içlerine dönecek olmaları ise ihtimaller dahilinde… Top, burada ise İl Göç İdaresi’ne ve hatta hükümete düşüyor. Öyle ki yabancı uyruklu şahıslar hakkında alınacak kararların kalıcılığını bu kurumlar belirleyecek…

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech