Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıkta devrim (!)

530 bin nüfusa sahip

530 bin nüfusa sahip olan Çanakkale’de, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ndeki MR cihazı çalışmayınca tüm yükü Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi çeker oldu. MR cihazı 7/24 aralıksız çalıştırılmasına rağmen, zaman zaman hastalar sıra bulmakta güçlük yaşıyor.

Öte yandan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde 6 aydır Kalp ve Damar cerrahı bulunmuyor. Konuyla ilgili bilgisi olan İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın da bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunmadığı iddia edildi.

530 bin nüfusa sahip olan Çanakkale’nin iki büyük hastanesi ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi… ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’ndeki MR cihazı aylar öncesinde bozuldu. Hastane bozulan MR cihazı ile ilgili her herhangi bir girişimde bulunmazken, Çanakkale’nin tüm MR yükünü Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi çeker oldu. Devlet Hastanesi’ndeki tek MR cihazı, Çanakkale Merkez’e, ilçelere ve köylere hizmet verirken, cihaz 7/24 çalışır oldu. Vatandaş MR çektirebilmek için günler sonrasına randevu alabildi. Randevuyu erkene alabilmek için ise vatandaş sabaha karşı 03.00-04.00 saatlerini tercih etti. Gece gündüz çalışan MR cihazında MR çektirebilmek için vatandaşlar gece boyunca hastane koridorlarında sürünür hale geldiler.

“Hastane tarafından firmaya 10 gün şartı konuldu”

Edinilen bilgiye göre 5 Ağustos’ta MR ile ilgili bir ihale yapıldı. Yapılan yeni ihaleye göre Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi tarafından ihaleyi alan firmaya 10 gün şartı konuldu. Yani 10 gün içinde bir hastanın MR’ının çekileceği belirtildi. İhaleyi alan firma tarafından hastanenin koyduğu şart kabul edildi, hatta eğer MR çekim süresi 11’inci güne sarkarsa firma hastaneye bir MR cihazı daha getirecek.

“Devlet Hastanesinde aylardır Kalp ve Damar Cerrahı yok!”

Öte yandan bir diğer bilgiye göre ise Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde aylardır “Kalp ve Damar” ameliyatının yapılamadığı öğrenildi. Kalp ve Damar cerrahı bulunmayan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden birçok yurttaş, İzmir, Bursa ve İstanbul’a sevk edildi. Çok sayıda Çanakkaleli bu konudan dolayı mağdur oldu.

“Konu İl Sağlık Müdürü’ne aktarıldı. Müdürlük bir girişimde bulunmadı!”

Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu mağduriyetin İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’ya defalarca kez aktarıldığı, yaşanan mağduriyetlerden vatandaşların hatta hekimlerin bile şikayetçi oldukları iddia edildi. İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, aylardır Devlet Hastanesi’nde yaşanan mağduriyet karşısında her hangi bir girişimde bulunmadı. Hatta konuya kayıtsız kaldı.

“Vatandaş ÇOMÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’nden şikayetçi!”

Ulaşılabilir ve kaliteli olması gereken sağlık sisteminin, ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pek işlemediği vatandaşlar tarafından aktarıldı. Çanakkaleliler Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden oldukça şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech