Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çetin, “O kadar yol geldik, Çanakkale’de 3 kere durdurulduk”

Tunceli’den Çanakkale’ye gelen Dersim

Tunceli’den Çanakkale’ye gelen Dersim Dernekli Federasyonu ve Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin, Cumartesi günü Kirazlı-Balaban mevkiinde, Kazdağları ile ilgili basın açıklamasında bulunuldu. Açıklamada Tunceli Barosu Başkanı Çetin, “O kadar kilometre yol geldik. Çanakkale’den Kirazlı’ya gelene kadar 3 kere arandık” cümleleri ile tepki gösterdi.

Dersim Dernekler Federasyonu, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin Cumartesi günü Kazdağları’nda yürütülen metalik madencilik faaliyetlerini yerinde incelemek için Çanakkale’deydiler. Tunceli’den gelen ekip Kİrazlı-Balaban mevkiinde saat 13.00’de basın açıklamasında bulundular.

Alana sabah 9.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan kalkan, Çanakkale Belediyesi’nin aracı, Çanakkale çıkışında bulunan TEKZEN’in önünde emniyet güçlerince durduruldu ve araçtakilere kimlik kontrolünde bulunuldu. Daha sonrasında aynı araç Dörtyol Köyü mevkiinde bu seferde Jandarma tarafından durduruldu ve kimliklere bir kez daha bakıldı. Aynı anda Çanakkale Merkez’den Kirazlı-Balaban mevkiine gelen Tuncelililerin aracıda, Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin’in ifadelerine göre üç kez durduruldu.

Kirazlı-Balaban mevkiinde, Su ve Vicdan Nöbeti’nin tutulduğu alanda, Kazdağları ile ilgili basın açıklamasında bulunan Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin, tepkide bulundu. Çetin yapmış olduğu açıklamasında, “Tunceli’den buraya kilometrelerce yoldan geldik hiçbir sorun yaşamadık. Çanakkale’de Kirazlı’ya gelene kadar üç kez arandık” cümlelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech