Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ne söylesek az gelir!

Emine Bulut, Kırıkkale’de eski

Emine Bulut, Kırıkkale’de eski eşi tarafından, 10 yaşındaki kızının gözlerinin önünde, vahşice, canice, hunharca katledildi. Tüm Türkiye’nin kanı dondu. Çanakkale’de, yaşanan vahşice olay karşısında tepkiler yükseldi.

Yaşanan katliama karşı Çanakkale Barosu basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, “Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde ve “Ölmek istemiyorum” feryatları arasında bir kadın daha vahşice katledildi.

Emine Bulut’un feryatları aslında ülkemizde tüm kadınların attığı çığlık olmuş ve şiddetin toplumda geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Her kadına şiddet olayında ve cinayetinde kadını suçlamaya yönelik sanık beyanlarını ise anlamak mümkün değildir. Defalarca dediğimiz gibi kadına karşı şiddetin herhangi bir haklı gerekçesi veya dayanağı olamaz. Yasaların kadına karşı şiddeti önleme veya durdurma noktasında uygulamada ne kadar yetersiz kaldığı apaçık ortada iken “mağdur baba” “yuva yıkan yasa” gibi söylemler ile şiddeti destekleyen tüm söylemleri de kınıyoruz” cümlelerikullanıldı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çocuğunun gözleri önünde vahşice öldürülen bir anne ve “anne lütfen ölme” diye feryat eden bir evlat… Kelimeler kifayetsiz, boğazımız düğüm düğüm. Bir kadının daha yaşamı, bir çocuğunun daha çocukluğu elinden alınmadan kadına yönelik cinayetleri durdurulmalı” tepkisinde bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech