Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yüzlerce hektarın yanmasına mani olundu”

Geçtiğimiz günlerde tarihi Gelibolu

Geçtiğimiz günlerde tarihi Gelibolu yarımadasında çıkan orman yangını ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamada, “Yüzlerce hektar ormanın yanmasına mani olunabildi” ifadesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Gelibolu Yarımadası’nda Behramlı köyü yakınlarında orman yangını çıkmış, sonrasında yangın Çanakkale’de paniğe neden olmuştu. Tüm gece süren alevler sabah saatlerinde kontrol edilmiş ve facianın eşiğinden dönülmüştü.

Orman Bölge Müdürlüğü yangınla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada, “Alanın yangınlara çok hassas olması ve rüzgar nedeniyle Bölge Müdürlüğü olarak haber alınır alınmaz Bölge Müdürlüğü’ne ait tüm yangın unsuları harekete geçirildi. Komşu Orman Bölge Müdürlüklerinden yardım istendi. Valiliğimiz de kamuya ve özel sektöre ait arazöz ve iş makinelerini harekete geçirdi.

Yangına orman teşkilatına ait 70 arazöz, 20 su ikmal, 10 dozer, 10 treyler, 1 yangın yönetim aracı, 10 helikopter, kamu kurumlarına ve özel sektöre ait 20 su tankeri, 21 itfaiye aracı, 11 iş makinesi, 3 ambulans, 2 adet UMKE’ye ait ambulans katıldı. Rüzgârın etkisiyle 1 saat içerisinde 3Km.’nin üzerinde ilerleme yapan ve yön değiştiren yangına 6 adet müdahale hattı oluşturularak mücadele edildi. Sabah saat 05:30 civarında yoğun ve özverili çalışmalar sonunda yangının etrafı çevrilerek, günün aydınlanması ile sahaya gelen helikopterlerle yangın kontrol altına alındı.

Yangının kritik bir hattan geçmesi önlenerek Alçıtepe Köyünün ve Çanakkale Şehitler Abidesinin civarındaki ve bu aradaki yüzlerce hektar ormanın yanmasına mani olunabildi” cümleleri kullanıldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech