Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli servet çürüyor

İcralık, kaza yapmış ve

İcralık, kaza yapmış ve trafikten çekilen araçların tutulduğu yediemin oroparkı adeta hurdalığa döndü. 15 yıl önce çekilen araçların bulunduğu Çanakkale yedieminde milli servet her hangi bir girişimde bulunulmadığı için çürümeye terk edildi. Konuyla ilgili Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir gazetemize açıklamalarda bulundu. Demir, “Ortada bir sorun var ama sorun sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin sorunu. Göz göre göre milli servet çürümeye terk edildi, acilen çözüm bulunması gerekiyor” vurgusunda bulundu.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ile yediemin otoparkı ile ilgili röportaj gerçekleştirdi. Demir, Yediemin otoparkının ne işe yaradığını ve orada depolanan araçlar hakkında yaşanan sorunları tek tek aktardı. Ortaya çıkan tabloda, “Her hangi bir girişimde bulunulmadı için milli bir servetin çürüdüğü” görüldü.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Yediemin otoparkı, icralık araçların, kaza yapmış araçların, trafik tarafından çekilen araçların tutulduğu, depolandığı otoparktır. Genelde bağlanan araçlar sahipleri tarafından gelinir ve teslim alınır.

“Bu sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin sorunu”

Yediemin ile ilgili sıkıntı sadece Çanakkale ile sınırlı değil, Türkiye genelinde bir sorundur. Borcundan dolayı, borçlardan dolayı araçlar bağlatılıyor ama bağlandıktan sonra satışları istenmiyor. Devletin yediemindeki araçlarla ilgili kanun çıkarması gereklidir. 1 yıl içerisinde bu araçların bir şekilde alınması gereklidir. Alınmıyorsa, bu araçlar satılıp, vatandaşın borcunun ödenmesi gerekmektedir.

“Borç katlanıyor aracın değeri düşüyor”

Diyelim ki 50 bin TL borcunuz var, 30 bin TL değerinde aracınız var. Borcu karşılamıyor diye arabayı bağlatan kişi satışını istemiyor. 50 bin TL borç iki sene sonra 80 bin TL’ye çıkarken, bağlı bulunan aracın değeri iki sene sonra 15 bin TL’ye düşüyor. Yediemin otoparkının ücreti de eklenince vatandaşa ciddi oranda bir külfet doğuruyor.

“Konuyla ilgili CİMER’e yazdık”

Bununla ilgili CİMER’e yazı yazdık. Yediemindeki araçlar satılsın diye yazı yazdık. O araçlar orada çürüyor, milli servet çürüyor. 100 bin, 150 bin TL’lik araçlar burada yatıyor ve çürüyor.

“Bin araç, bin motosiklet yedieminde!”

Asıl büyük sıkıntı icralar çalışmıyor. Araçların değeri belirleniyor, fiyatları biçiliyor ama icralar çalışmıyor. İcrada bekleyen ve satışa sunulmayan bir sürü araç var. Bakın bu borçlar durdukça çoğalıyor. Şu anda Çanakkale’de yedieminde bine yakın araç ve bine yakın motosiklet bulunuyor. Bilgileri çıkarttık, avukat aracılığı ile vergi dairelerine yazı yazıyoruz. İnşallah bu yazılarımıza dönüş yapılır.

“45 plakalı bir araç 15 yıldır yedieminde!”

Yedieminde 45 plakalı bir araç var. 15 yıl önce İntepe’de kaza yaptı. Araç Manisa’dan bir şirketin üzerine kayıtlıydı. O araç yıllardır bizim Yedieminde bulunuyor. Aracın kayıtlı olduğu şirket battı, o araç hala bizim otoparkımızda duruyor. Bu araçlar tespit edildi, bu araçlar biliniyor ama gerekli işlemler yapılmıyor. Bunların Türkiye ekonomisine kazandırılması gerekmektedir.

“Milletvekillerimize dosya şeklinde sunacağız”

Yediemin otoparkı her hangi bir girişim olmadığından dolayı adeta hurdalığa döndü. Bu konuyla ilgili Milletvekillerimize bir dosya hazırlıyorum, konuyu kendilerine iletip, dosyayı teslim edeceğiz.”

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech