Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
H. Ayşe İrim

Mangal yapmayanı dövüyorlar herhalde!

Çanakkale Belediyesi ekipleri geçtiğimiz günlerde evimin yakınındaki parkta düzenleme yaptı. Güzelce etrafını temizlediler, park içindeki oyuncakları yenilediler bir de insanlar rahat rahat otursun diye piknik masaları yerleştirdiler.

Buraya kadar her şey tamam. E peki sonra ne oldu?

Mangalını kapan geldi.

Dört bir yanı sitelerle çevrili bir yerde neyin mangal sevdasıdır anlamak mümkün değil.

Arkadaşım! Evin hemen oracıkta, yap yemeğini al getir banklara, oturun mis gibi yiyin.

Ama olmaz.

İlla herkesi dumana boğacaksınız. Çöp konteynırları dibinizde olmasına rağmen yediğiniz içtiğiniz her şeyi bankların altına atacaksınız.

Aksi takdirde aslınıza rücû edememiş olacaksınız herhalde.

Ben bunun bir boy üstünü İstanbul’a gittiğimde görmüştüm. İnsanlar çiçeklendirilmiş refüjlerde mangal yapıyordu. Şoka girmiştim. Nasıl olur böyle saçmalık diye. Oluyormuş. Çok geçmeden bir tık daha saçmasına Bebek sahilde denk geldim. Sahil boyunca bulunan her ağacın çevresi oranın belediyesi tarafından güzelce çevrelenmiş. Ancak bizim mangal yapmazsa temel yaşam fonksiyonlarını kaybedeceğini düşünen insanımız almış gelmiş ekipmanları, o daracık yerde ağacın altında tüm sahili dumana boğmuştu.

Mangal yapmak, pikniğe uygun alanlarda güzel bir etkinlik. Bunu inkâr edecek değilim. Ancak bu iş sitelerin orta yerindeki cücük kadar parklarda ya da orman yangını tehlikesi olan alanlarda veyahut otobanda olmaz.

Olmamalı.

Çocuk parklarında yün yorgan havalandırılmamalı, yediklerimiz içtiklerimiz yerlere atılmamalı.

Sokak hayvanlarına habire saydırıp, yemek kaplarının pislik yarattığını iddia eden tiplemeler; apartman içinde peşlerinde atlı kovalıyormuş gibi gürültü yapmayı bırakıp, balkondan aşağıya kırık bardak atılmayacağını öğrenmeli.

Mesela ben daha hiç kapıma işeyen sokak hayvanı görmedim ama dün bizim gazetede yer alan haberde Yeni Kordon’da eğlendikten sonra apartman içlerine kadar girip tuvaletlerini yapanları okudum.

Velhasıl dünyada tek başımıza yaşamadığımızı hatırlarsak, belki günün sonunda yedi ceddimize kadar sövdürtmeden rahat bir uyku uyuyabiliriz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech