Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Kirazlı Köylülerinden Nöbete Destek

Kirazlı köyü sakinleri, Kurban Bayramı’nın üçüncü günü bayramlaşmaya gelen Su ve Vicdan nöbetçilerine iade-i ziyaret yaptı. Ziyarette gazetemize konuşan ve maden projesiyle yıllardır mücadele ettiklerini kaydeden Kayalıdağ çifti de eylemcilere tam destek verdiklerini belirtti.

22 gündür Çanakkale’den ve Türkiye’nin her yerinden gelerek Kirazlı Balaban mevkisinde ağaçların kesilmemesi, içme suyunun kirlenmemesi için nöbet tutan eylemciler, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda çikolatasını ve Balaban suyunu alarak Kirazlı köylüleri ile bayramlaşmaya gitmişti. Gittikleri her evde köylülerin ilgisi ve desteği ile karşılaşan eylemcilerin, moral depolayarak nöbet alanına geri döndüğü görüldü.

EYLEMCİLERİN ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU

Köylüleri nöbet alanına desteğe davet eden eylemcilerin çağrısı kısa sürede karşılık buldu. Eşi Mehmet Kayalıdağ ile birlikte Balaban’a gelen Reyhan Kayalıdağ’ı komite üyeleri ve nöbetçiler karşıladı. Birlikte fotoğraf çektiren ve ikramlarda bulunan eylemcilerin mücadelesine köylü çiftten de tam destek geldi. Balaban’da maden çalışması yapılmasını istemediğini vurgulayan Kayalıdağ çifti, yıllardır maden projesine karşı olduklarını ve bunun iptal olmasının mücadelesini verdiklerini kaydetti.

KAYALIDAĞ: “DAĞIN HER YERİNE GİRDİLER”

“Suyumuzun zehirlenmesini de bir tek ağacın da kesilmesini istemiyoruz artık.” diyen Reyhan Kayalıdağ, konuşmasının devamında “Yaşımız geçmiş ama torunlarım gelir, çocuklarım gelir. Balaban tepesine bakın, bir de ağaç kesmedik diyorlar. Kaç dönüm yer kesilmiş? Kaç hektar yer kesilmiş? Onu söylesinler… Benim aklım ermediği halde konuşuyorum bu kadar. Bize 27 hektar yer keseceğiz, öyle izin istiyoruz dediler. Ondan sonra dağın her yerine girdiler. İstemiyoruz biz madenci filan dağımızda… Nereye gidecekse gitsinler. Herkes önceden ne iş yapıyorsa onu yapsın. Koyun mu güdüyordu, keçi mi güdüyordu. Burada çalışsın karnını doyursun. İşte o kadar!” ifadelerine yer verdi.

Eylem Gözeldere

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech