Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Kaybımız çok büyük

Gelibolu Yarımadası’nda dün gece saat 22.30 sularında başlayan ve geniş bir alanı etkisi altına alan yangın büyük bir hasar yarattı.

 

Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyüne yakın bir arazide başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çok daha geniş bir alanı etkisi altına aldı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangına hem Eceabat hem de civar il ve ilçelerden gelen çok sayıda itfaiye görevlisi ve aracı ile müdahale edildi. Yangının Behramlı ve Alçıtepe köylerinde yerleşim alanlarına ulaşmaması için ekipler ve köylüler aralıksız çalıştı. Behramlı köyü yakınındaki Şahindere Şehitliğini de tehdit eden yangına gece olması sebebiyle havadan müdahale edilemedi.

Sabah saat 6. 30 sularında helikopterlerin de katıldığı söndürme çalışmaları ile birlikte yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Yer yer patlama seslerinin de duyulduğu yangın sırasında 100 hektarlık bir alanın etkilendiği tahmin ediliyor.

Yangının son durumuyla ilgili henüz resmi makamlardan bir açıklama gelmezken, ulusal kanallarda canlı yayına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çok sayıda yaban hayvanının hayatına mal olan yangın sonrasında, soğutma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech