Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kesilen ağaçlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu

Kirazlı’da yürütülen metalik madencilik

Kirazlı’da yürütülen metalik madencilik faaliyeti kapsamında hukuksuz bir şekilde ağaç kesimlerinin yapıldığını iddia eden avukatlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar tarafından dün Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Bilhassa avukatlar bu sürecin yakinen takipçisiyiz mesajını verdiler.

Kirazlı’da yürütülen metalik madencilik faaliyeti kapsamında TEMA vakfına göre bölgede 195 binin üzerinde ağaç kesimi yapıldı. Tarım Orman Bakanlığı ise bölgede kesilen ağaç sayısını 13 bin 400 olarak belirtti.

Avukatlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar maden sahası içerisinde ağaç kesimlerinin usulsüz yapıldığı gerekçesiyle dün, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Yapılan suç duyurusunda Çanakkale Barosu avukatlarından Ali Furkan Oğuz, Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek, Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi Av. Erol Cicek, Bergama Mücadelesi Avukatı Av. Arif Ali Cangı, Türk Tabipleri Birliği Avukatı Av. Ziynet Özçelik ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Yapılan kesimler hukuksuzdur. Görevi kötüye kullanma vardır!”

Çanakkale Barosu eski Çevre Komisyonu Başkanı Av. Ali Furkan Oğuz suç duyurusu ile ilgili, “Çanakkale’de çevre, ekoloji ve hukuk mücadelesi 2000’li yılların başından beri devam ediyor. Bu aşamada yaklaşık 70’e yakın dava açıldı ve mücadelemiz devam ediyor. Kirazlı davası da bu davalardan birisiydi. Şirket bu süreçte ağaç kesimlerine başladı. TEMA’nın elde ettiği verilere göre ağaç kesimlerinin 45 bin olması gerekirken, 195 olması belgelendi. Biz suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız. Başka illerdende suç duyurusunda bulunulacak. Yapılan ağaç kesimleri hukuksuzdur. Görevi kötüye kullanma durumu vardır ve şikayette bulunuyoruz” dedi.

“Biz aynı durumla Bergama’da karşılaştık. Buradaki mücadelenin yanındayız…”

Bergama mücadelesi avukatlarından aynı zamanda İzmir Barosu Çevre ve Kent Komisyonu üyesi Arif Ali Cangı, “Ekolojiyi yok edilirken bir taraftan da onurumuzla oynanıyor. Bu direniş Türkiye’nin coğrafyanın ve bölgenin geleceği açısından önemlidir. Biz bu tip çalışmaları Bergama’da gördük. Bergama’da o zamanlar büyük çapta bir halk hareketi olmuştu, hukuk mücadelesi sürdürülmüştü buna rağmen madencilik faaliyetleri devam etti. İzmir’den kalktık geldik, buradaki mücadeleye destek olacağız” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech