Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ezine’de yıllarca ağaç kesildi, hassasiyet görmedik!”

Ak Partili İl Genel

Ak Partili İl Genel Meclisi üyesi Yahya Sezgin, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İl Genel Meclis toplantısında söz aldı. Sezgin, Kazdağları tehlikelidir söylemlerinin Çanakkale’nin marka değerlerine zarar vereceğini belirtti ve ekledi, “Ezine çevresinde yıllarca ağaç kesildi biz hiçbir zaman eylem görmedik!” dedi.

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı birleşimlerinin ilk toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda meclis üyeleri söz alarak Kazdağları’nda yürütülen madencilik faaliyetleri hakkında görüşlerini paylaştılar. Ezine’den meclis üyesi seçilen Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Yahya Sezgin, Kazdağları sürekli tehlike altındadır söylemleri bizim marka ürünlerimize zarar verir mi sorusunu kamuoyuna yöneltti. Şimdi Kirazlı’da kesilen ağaçlar için tepki gösteriliyor ama Ezine’de yıllarca ağaç kesildi biz hiç hassasiyet görmedik” tepkisinde bulundu.

“Ezine’de o kadar ağaç kesildi hiç hassasiyet görmedik”

Ezine’den meclis üyesi seçilen Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Yahya Sezgin, “Ezine çevresinde 5 tane maden çalışıyor. Bu güne kadar çok sayıda ağaç kesildi ama biz buralarda hiç eylem göremedik. Bu güne kadar Ezine bölgesindeki madenlerle ilgili hassasiyet olmadı. Konu ağaç olsaydı, Kalkım’dan Ezine’ye kadar birçok noktada ağaç kesimleri var bu bizi rahatsız ediyor.

“Bu söylemler tescilli ürünlerimize zarar getirir”

Kazdağları’nda tehlike var söylemlerinin sürekli olarak gündeme gelmesi bizi tedirgin ediyor.  Saha bizim dışımızda, Ezine Peyniri üretim sahasının dışındadır. Balaban köyünden bize süt gelmiyor. Ezine ovalarında yetişen bitkilerle beslenen koyunlardan elde ediliyor. Tescil işi için çok uğraştık. Bunun gündeme gelmesi yerel markamızı zedeleyeceğini düşünüyorum. Bayramiç beyazı içinde aynı şeyi düşünüyorum. Bu markalar tescil edilirken, gerçekten çok mücadele ettik. Bu söylemler insanların satın almasında ciddi tereddütler yaşayacaklarını noktasına getiriyor. Bu konuda hassas olmamız gerektiğini düşünüyorum.

“Bu konuda Devletimize güvenmeliyiz”

Altın noktasında da dünyanın en çok altın ithal eden ülke biziz. Buradan çıkan altın miktarı ne olursa olsun devletimize kalacak miktar ne olacaksa olsun bizim cari açığımız kapatma noktasında etkili olacağını düşünüyorum. Bu konuda devletimize güvenmeliyiz” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech