Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
H. Ayşe İrim

Bilgi almak bu kadar zor olmamalı

Çanakkale son bir haftadır iki önemli konu ile yatıp kalkıyor. Bunlardan birincisi yurt dışından ithal edilen ve veba yüzünden ölen hayvanların akıbeti, diğeri ise Kirazlı-Balaban’da yapılan maden arama çalışması.

Her iki haberin yorumunu da okuyucularımıza bırakıyorum ancak benim burada ısrarla üzerinde durmak istediğim bir konu var. O da bilgi eksikliği ve kirliliği.

Gerek vebalı hayvanlar haberinde gerekse maden haberinde ortada sizin de takdir edebileceğiniz gibi tonlarca bilgi dolaşıyor.

Hem muhabir arkadaşlar hem de bizler okuyucuya doğru bilgi vermek için tüm taraflardan bilgi edinmeye çalışıyoruz.

Ancak burada karşımıza çıkan engeller insanı hakikaten şaşırtıyor.

Örneğin ölen hayvanlar yüzünden İzmir’de bazı bölgelerde karantina uygulaması başlatıldığını okumuşsunuzdur. Peki Çanakkale’deki durum ile ilgili resmi bir bilgi var mı? Yok. Niçin yok, çünkü açıklanmıyor. Yetkilileri arıyor arkadaşlarımız, telefonlara yanıt veren yok.

Gıda Mühendisleri Odası da yayınladığı bildiriyle özellikle Kurban Bayramı öncesi yaklaşan tehlikeye dikkat çekiyor ve diyor ki Bakanlık ile bu zavallı hayvanları İspanya’dan buraya getiren firma yetkililerinin beyanları birbirini tutmuyor.

Yani yine kimse doğru bilgiye doğrudan ulaşamamış oluyor.

Hoş zaten böyle bir haberi önceki yıllarda yayımladığımızda karşımızda sadece olaya bakan kurumların müdürlerini değil, daha yetkili ağızları da bulur; olayın boyutlarını genelde en üst kademeden öğrenirdik ki böylelikle teyit edilmiş bilgi sahibi olurdu okuyucular.

Ha derseniz ki onlar da yanlış beyanat verebilirler, olsun efendim, bu türden beyanatlar kurumların değil devletin beyanıdır ve vatandaşa sahip çıkıldığını gösterir.

Devletlerin var oluş amacı, kendisini oluşturan insan topluluklarına hizmettir. Tersi değil.

Maden çalışması konusunda da akıllara takılan pek çok soru var elbette. Bunlardan biri de izin alınan bölge dışında kesim yapılıp yapılmadığı, yapılıyorsa alanın büyüklüğü ile ilgili.

Düzgün bir yanıt gelmediği gibi her geçen gün spekülasyonlar arttığı için sinirler de geriliyor.

Bilgi edinmek artık bu kadar zor olmasa hepimiz için çok daha iyi olacak sanki. Ne dersiniz?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech