Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi açıldı

Kale Grubu’nun, İstanbul Kalkınma

Kale Grubu’nun, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle hayata geçirdiği Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Sanat, tasarım ve insanı buluşturacak ortak bir üretim ve öğrenme alanı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay “Kurucumuz İbrahim Bodur’un ‘Önce İnsan’ diyerek çıktığı sanayi yolculuğunda bu merkezin önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum” dedi.

Kale Grubu’nun haberine göre grubun ilk genel merkezi olan ve giriş katı bir dönem sanat galerisi olarak kullanılan Karaköy’deki binası, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’ne dönüştürüldü. İstanbul’da sanat ve tasarım alanındaki öğrenci, yeni mezun ve profesyonellere ortak bir üretim ve öğrenme alanı oluşturmak amacıyla, hayata geçirilen Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, seramik sanatının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Attila Galatalı’nın eserlerinden oluşan bir seçkiyle kapılarını açtı.

Törende konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Türkiye’nin öncü sanayi gruplarından biri olarak, ülkemizin geleceğinde yeni başarı hikayeleri oluşturma isteğimiz var. Kurucu değerlerimizden aldığımız ilhamla, her daim insanı merkeze koyuyor ve insana yatırım yapıyoruz. Özgün işlerin, yaratıcı ve ilham veren çalışmaların içinde olmayı ve buna hevesli kişi ve toplulukları cesaretlendirmeyi kendimize görev biliyoruz. Bu motivasyonla, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin grubumuzun ilk genel merkezinde kurulmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mekanın bilginin paylaşıldığı, özgür düşüncenin ve yaratıcılığın filizlendiği bir adres olmasını arzu ediyoruz. Sanatın büyüsü ışığında yepyeni fikirlere ilham verecek bir çekim noktası olacağına inanıyoruz. Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’ni kurma fikri düne kadar Kale Grubu’nda çalışan birkaç idealist insanın hayaliydi, bugünden sonra ise bu kapıdan adım atacak binlerce farklı hayalin buluşma noktası olacak. O hayaller bizi geleceğe, tasarıma ve nitelikli üretime taşıyacak. Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin ülkemiz ve insanlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin ise yüzyıllar boyu ticarete, bilime, sanata öncülük eden bir şehir olarak İstanbul’un, eşsiz tarihi ve dinamik yapısıyla yenilikçi ve yaratıcı endüstrileri besleyen bir ekosisteme ev sahipliği yaptığını ifade etti. Dr. Fatih Pişkin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaratıcı endüstriler küreselleşen dünyada ekonomik büyümenin belirleyici unsurlarından biri haline geldi. İstanbul Kalkınma Ajansı olarak biz de bu potansiyelin etkin bir şekilde kullanılabilmesi için yaratıcı sektörleri destekliyoruz. ‘Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde de şehrimizin yaratıcı kimliğini destekleyecek, dünyada İstanbul markasının bilinirliğini artıracak öncü çalışmalar yürütüleceğine yürekten inanıyoruz.”

İstanbul’un kreatif gelişimine katkı

Toplam 5 katta yaklaşık 500 metrekareye yayılan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenleneceği merkezin bodrum katında bir seramik üretim alanı; giriş katında atölyelerin çıktılarının paylaşılacağı bir sergi alanı; birinci katta konuşma ve sunumlar ile grup çalışmalarına imkan verecek bir ortak alan; ikinci katta tasarım ve sanat ağırlıklı 1000 kitaptan oluşan bir kütüphane ve son olarak, üçüncü katta herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı maket ve üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi bünyesinde yıl sonuna kadar, 10 tasarım ve 10 sanat çalıştayı, dört de disiplinlerarası buluşma gerçekleşecek. Merkezin hayata geçirilmesinde desteği olan İstanbul Kalkınma Ajansı projesi kapsamında Mart 2020 tarihine kadar büyük çoğunluğu çalıştayların çıktılarından oluşacak sekiz sergi düzenlenecek.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech