Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Batıyoruz

Dövizdeki dalgalanma, İstanbul seçimlerinin

Dövizdeki dalgalanma, İstanbul seçimlerinin iptali, S-400 konusu, üretimden uzaklaşma, siyasi gerginlik, bürokrasi aymazlığı ve bunun gibi konular üst üste gelince ekonomi iyiden iyiye S.O.S vermeye başladı.

Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere inşaatların sona ermesiyle birlikte bölgemizdeki tüm belediyeler de iflas bayrağını çekmeye hazırlanıyorlar. Kentin en işlek caddelerinde bile daha önceleri ancak hava parası ödenerek kiralanabilen dükkânların pek çoğu uzun süredir boş.

Yapılması sırasında ve sonrasında tartışmalara neden olan AVM’de ise esnafların ardı ardına işlerlerini ya devrettikleri ya da kapatmak için hukuki yollara başvurmaya hazırlandıkları bilgisi geliyor.

Son 15 yılda kentte bulunan fabrikalar kapatılıp, yerlerinin AVM ve inşaatlara açılmasıyla, ekonomi üniversite, İl Özel idaresi ve belediye üzerinden çevrilmeye çalışılıyordu. Kente para pompalayan bu kurumlarda da durum iç acıcı görünmüyor. İl Özel İdaresi ihaleleri son dönemde yok denecek kadar azalınca kente ve kentliye hiç faydasının, katkısının olmadığı ileri sürülmeye başlandı. Üniversitede de eskisi gibi inşaat işi ve yatırım olmayınca ekonomi topal ördeğe benzemeye başladı.

İstihdam için yurttaşlar belediyenin kapısını aşındırırken, bu kurumun da ihtiyaçtan fazla eleman aldığı, artık eleman alımının durdurulduğu öğrenildi. Bu arada Çanakkale Belediyesi Akıllı Hizmet Binası müteahhidinin işi yarıda bıraktığı, Güzelyalı’daki arıtma tesisini de yapan aynı firmanın işleri bırakıp, kaynak aramak için farklı alanlara gittiği ileri sürüldü.

Resmi kurumlarda bunlar yaşanırken, küçük esnafların da kendi çevresinde çıkış yolu aradığı, bağlı bulundukları birliklere, odalara olan aidatlarını bile ödeyemez hale düştüğü öğrenildi. Esnaflar, duran sadece inşaat sektörünün olmadığını, kendi işlerinin de tamamen durduğunu, dükkânlara kilit vurma vaktinin geldiğini ileri sürdüler.

Güngör Yıldız

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech