Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO’dan II. UR-GE Projesi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ihracat kapasitesini arttırmak ve rekabet gücünü geliştirmek üzere hazırladığı II. UR-GE Projesi olan “Çanakkale’nin Ağaç ve Orman Ürünlerinde Rekabet Gücünü ve İhracatını Geliştirme Kümesi” projesi kapsamında saha çalışmalarına başladı.

UR-GE projeleri ve Odanın ihracata yönelik altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, proje ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Odamız, üyelerimizin rekabet gücünü ve ihracat potansiyelini arttırmak üzere yaptığı çalışmalara hız verdi. Hedefimiz ihracat yapan KOBİ statüsündeki üyelerimizin sayısını ilk etapta iki katına çıkartmak. Bu hedefimize ulaşmak üzere bir yandan Ticaret Bakanlığımız tarafından sağlanan destekler ve projelerle üyelerimize yol gösterirken bir yandan da Odamız bünyesinde oluşturacağımız, ‘ÇTSO Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’ için altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomik daralma dönemleri aynı zamanda fırsatları da beraberinde getirir. Biz Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman bardağın dolu tarafına ve ileriye bakıyoruz. Yönetim Kurulu olarak, üyelerimizin ticari faaliyetlerini nasıl geliştirebilir, onlar için nasıl yeni pazarlar ve ufuklar açabiliriz buna kafa yoruyoruz.

“Markalaşmaya ve tanıtıma yönelik faaliyetler yapacağız”

“Odamızca hazırlanan II. UR-GE Projemiz kapsamında, Ticaret Bakanlığımız tarafından uygun görülen danışman firma ve yurt dışı pazarlama mevzuatına uygun metodolojide ihtiyaç analizleri yapmak üzere üyelerimizi ziyaretlere başladık. Bu ziyaretler sonucunda oluşturulacak İhtiyaç Analizi Raporunu Ticaret Bakanlığımızın onayından sonra, firmalarımızla paylaşarak yaklaşık üç yıllık stratejimizi ve hedeflerimizi belirleyeceğiz. İhtiyaç Analizi sonucunda ortaya çıkacak eğitim faaliyetlerinin %75’ini Ticaret Bakanlığımız %25’ise Odamız karşılayacak. Böylelikle projemizde yer alan firmalarınız, konusunda uzman ulusal ve uluslararası düzeyde yetkinliğe sahip firmalardan en üst düzeyde uygulamalı eğitimleri ücretsiz olarak alma imkanına sahip olacak. Projemizde markalaşmaya ve tanıtıma yönelik faaliyetler yapacağız. Firmalarımızı her alanda geliştirerek ve rekabet güçlerini arttırarak yurt dışında ikili görüşmeleri faaliyetleri gerçekleştireceğiz.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech