Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Serbest Stil – I

Yasal Uyarı

Serbest Stil yazı dizisi serisi, Fuat Ergin’in Havan Topu isimli rapindeki sözlerden ilham alınarak yazılmıştır. Serbest Stil yazılar; üzerime vazife olmayan konular ile ilgili kestiğim ahkamlardan oluşmaktadır.

Kasvetli Çocuk

Arkadaşımla kafa dağıtmak için Kordon’da bulunan bir kafeye gittik. Çaylarımızı yudumlarken 7-8 yaşlarında bir çocuk mantar tabancısıyla yanıma gelip “canımı sıkmayın benim lağğğn” falan gibi laflar etti. (Canını sıkacak bir şey yapmamamıza rağmen.)

Güldük, “git” dedik. Gitmedi.

Yaşı küçük olduğu için “hadi abicim git” demekten başka bir şey gelmedi elimizden. Sonsuz bir döngüye girdik.

  • Polisi arayabileceğin yaş aralığında değil.
  • Diğer masalarla bir olup kafeden afaroz edemiyorsun.

Mecburen bekledik.

Bir süre sonra gitti. Biz istediğimizde değil kendi istediği zaman gitti. Bu açıdan saygımı da kazandı doğrusu.

Gitti ama nereye?

Yan masaya. Benzer davranışları onlara da sergiledi. Ordan sıkıldığında diğer masaya geçti, sonra bir diğerine…

Üzerimize çöken, çocuktan kaynaklı, kasvetin etkisiyle bu olay üzerine konuşmaya başladık. Meseleyi eğitime bağladık. Ailesine suç bulduk. “Ah” dedim. “Keşke böyle çocukları devlet koruma altına alsa. Onları güzelce eğitse. Yavrucağın bakışları pırıl pırıl özünde…” “Hay yaşa” diye sözümü kesti arkadaşım. “Ne iyi olur. Devlet koruma altına alsa…”

Çayımdan bir yudum aldım. Çayı masaya usulca koyup bardağa baktım bir süre. Önemli bir şey söyleyeceğim her halimden belliydi. Kafamı kaldırdım. Arkadaşım pür dikkat bana bakıyordu.

“Evet.” dedim.  “Devlet.”

“Mümkünse başka bir devlet! Toptan kurtuluruz veletten”

Kız Öğrenci Yurdu

Semtimizin her köşesinde “kız öğrenci yurdu” ilanları var. Bu ilanları her gördüğümde aynı şaşkınlığı yaşıyorum “allah allah” diyorum. “Erkek öğrencileri insan yerine koymuyorlar mı acaba?”  Uzun bir süre bu mesele üzerine düşündüm. Sonra ampül yandı. Bunun çok mantıklı bir açıklaması var: PARA.

Kız Öğrenci Yurdu açtığınız zaman daha fazla para kazanabiliyorsunuz.Çünkü güvenlik ve hijyen meselelerinde iyi hizmet alabileceğini düşünen kadınlar “iyisi olsun pahalı olsun” diye basıyorlar parayı. Erkeklerde ise durum farklı.

Erkek ve Hijyen

Çorbasına düşen sineği kaşığıyla alıp çorbasını içmeye devam eden erkek gördüm ben. Bunun bir tık üstü sineğin üzerinde kalan çorba heba olmasın diye sineğe ekmek banmak falan olur herhalde.

Erkek ve Güvenlik

Güvenlik meselesi bir erkek için çok problem değildir. “Gidere gider” motivasyonuyla yaşadıkları için sorunlarını kendileri hallederler. Hatta ve hatta, güvensiz yurtlar ilgilerini cezbeder desek, yanlış olmaz. Kendilerini test etme imkanı buldukları için memnun bile olurlar.

İlgililere!

Bu “Kız Öğrenci Yurtları” a4 kağıtlara çıktı alıp, kağıtları poşet dosyalara koyuyorlar. Bu poşet dosyaları daha sonra duraklara, duvarlara ve telefon kutularına bantlıyorlar. Bant kağıda değmediği için kağıt zarar görmeden çıkabiliyor. Arkalarını kullanırım diye topluyorum bu kağıtları. İlanları göremeyince tekrar asıyorlar sonra ben tekrar topluyorum….

Şiirlerimi, duygularımı kısacası özelimi yazdığım her kağıdın arka sayfasında “Huri Kız Öğrenci Yurdu. Tel:0453 434 34 34” yazıyor. Gerçeklerden kopmadan hayallere dalmamın sırrı bu…

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech