Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İskender Kardaşlar

Cinayeti Gördüm

“Çanakkale’de faaliyet gösteren termik santrallerin ve maden ocaklarının çevreye ve insan sağlığına etkilerinin tüm yönleriyle incelenerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla  Meclis araştırması açılmasına ilişkin CHP Grubu tarafından verilen önerge AKP ve MHP oylarıyla ret kararı çıktı.”

Sırf CHP verdi diye kabul etmediği önergeyle ne yapmış oluyor Cumhur İttifakı? Beka meselesi bunun neresinde?

Bir cinayete ortak oluyorlar. Farkındalar mı acaba?

Yani hepsi bir çevre cinayetinin tanığı, hatta ortağıdırlar biraz da….

Kirazlı’da 195.000 ağacın kanı ellerindedir.

Ağacın kanı olur mu? Olmaz. Ağacın, ormanın tilkisi  olur, sincabı olur, gölgesi olur, dalına yuva yapmış kuşu, yuvası olur; serin serin akan deresi olur, insanı olur da… Altın arayıcısı olur mu?

Hadi oldu diyelim, 20 Bin ton siyanür ile altın aramak nedir? Yani 20 Milyon kilo… Aklınız alıyor mu? Bu siyanürün 0.2 gramı, 70 kiloluk bir canlıyı/ insanı bir kaç dakika içinde öldürüyor.

Ya Siyanürle açığa çıkan arsenik zehiri? Elinizdeki delikli tavayla arasanıza? Kendi ülkende başka türlüsünü yapabiliyor musunuz? Alaska’da altın arayanların belgeselleri dönüyor kanallarda. Birinde de dinamit patlatayım, vay efendim siyanür havuzu kurayım vesaire…

Duydunuz mu, gördünüz mü?

Sonrası daha da vahim. Atikhisar barajı kirleniyor atıklarla. Çanakkale’nin içme suyu kaynağı. Yahu bilâder, çeşmeden akan suyu diyorum. Elini yüzünü yıkadığın, abdest aldığın su yani.

Ankara’dan bakınca öyle görünmüyor mu? “Ah şu CHPlilerin çevre duyarlılığı” öyle mi? İki üç solcu, pankart açıp yırtınıyor falan… Kazdağları’nda yaşayan bütün bu kuşlar, belki sizin de çok sevdiğiniz harbi “kurtlar” falan onların tekelinde çünkü. Öyle mi? Kurt dedim… Hâlâ bir hareket yok mu?

Tabi bir de onu buna, bunu ona yedirmiyorsunuz falan…

Ne yiyip ne içiyorsanız… Sizin olsun. Afiyet de olsun.

Ben yazayım dedim. Bu Altın şirketi burada cinayet işliyor. Onlar kâr ederken, bizler ölüyoruz. Bu kadar aciz miyiz?

Kendi kaynaklarını vahşice talan edenlere karşı bu kadar sessiz, bu kadar pasif kalmak… İşbirliği yapmak… Tarih affetmez sizi. Affetmeyecek!

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech