Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu köyde huzur yok!

Çanakkale Belediyesi’nin birçok yerde

Çanakkale Belediyesi’nin birçok yerde başarılı şekilde uygulanmış olan projelerinden bir tanesi Kedi Köyü projesi bir köyde tutmadı… Esenler Mahallesi’nde bulunan kedi köyünde huzur kaçtı!

Belediye’nin sokak hayvanları için gerçekleştirmiş olduğu projelerinin başında gelen Kedi Köyü projesi, bugüne kadar farklı bölgelerde uygulandı. Proje bu zamana kadar başarılı olarak gözükse de bir bölgede başarılı olamadı. Esenler Mahallesi’nde bulunan 60 metrelik yolun hemen yanı başında, 5. Sokak’ta bulunan Kedi Köyü’nün nüfusu son zamanlarda bir hayli arttı. Köyde bulunan kedilere ilaveten, vatandaşların evde bakamadıkları kedilerde nüfusa eklenince, kedi sayısı hatırı sayılır oldu.

Ana caddenin hemen yanında olan ve çevrede bulunan sitelerinde kenarında bulunan Kedi Köyü, canlılar için tehlike arz ediyor. Kedi Köyü’nde bulunan yavru kedilerin her gün üçer beşer öldükleri görüldü. Vatandaşlar yollarda araç altında kalan kedileri her gün çöp kenarına bırakır oldular.

Bölgede yaşayan mahalle sakinleri, evlerin, sitelerin içlerinin, apartman kenarlarının hatta araç altlarının kedi dolduğunu, kedilerin köyde değil, bilhassa apartmanlarda yaşadıklarına dikkat çektiler. Bölgede araç kullanan sürücüler kedi köyünün önünden geçemez oldular. Tam bölgeye gelen araçların etrafını bir anda saran kediler hem sürücülerin hem de kendi canlarını tehlikeye atıyorlar.

Sürücüler, apartman sakinleri, mahalleliler köyde kedilere bakılmadığını iddia ettiler. Kedilerin gözlerinin iltihaplı ve bakımsız olduklarına değinen vatandaşlar bu bölgenin bir an önce islah edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Kedi Köyü acilen çözüm bekliyor…

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech