Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitler anısına tekvando şampiyonası

15 Temmuz Şehitlerini Anma

15 Temmuz Şehitlerini Anma Açıkhava Marmara Tekvando Şampiyonası 14 Temmuz Pazar günü kordon boyu Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda gerçekleştirildi.

Çanakkale Tekvando İl Temsilcisi Hasan Altunışık, geçtiğimiz pazar günü düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Açıkhava Marmara Tekvando Şampiyonası ile ilgili olarak bilgiler verdi. Altunışık “15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine karşı milletimiz destansı bir direniş göstermiş, adeta darbecilere darbe yaparak demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu gece Türkiye tarihinin en uzun gecelerinden biriydi. Eli kanlı darbecilere karşı milletimiz tanklara, uçaklara, silahlı hainlere karşı göğsünü siper ederek darbe girişimi engellendi. Bu gecede şehit ve gazi olan kahraman milletimizin hatırasını korumak bizlerin en baş vatandaşlık görevidir. Ben şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu tarz açık hava şampiyonalarını yapmamızdaki temel amaç Çanakkale gençlerine Tekvando sporunu tanıtmak ve sevdirmek. Tekvando sporunun sokak kavgası olmadığını, aksine savunma sporu olduğunu bu şampiyona ile göstermeye çalıştık. Şampiyonayı seyretmeye gelen kalabalık, Tekvando sporuna Çanakkale halkının gösterdiği büyük ilgiyi ortaya koyacak nitelikteydi.

Şampiyonaya Balıkesir, Bursa ve İstanbul gibi büyük şehirlerin katılması ve Türkiye’nin önde gelen kulüplerinin Dünya ve Avrupa klasmanında sporcularının şampiyonaya katılması müsabakaların kalitesini arttırdı. Seyir zevki yüksek geçen maçlar izleyenlerin beğenisi kazanmayı başardı. Yerel halkın ve Çanakkale’ye ziyaret amaçlı gelen turistlerin maç alanında oluşturdukları kalabalık tekvando sporunun halkımızda yüksek ilgi uyandırdığını gösterir nitelikteydi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech