Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Herkes elini taşın altına koymalı!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan geçtiğimiz gün STK temsilcileri ile bir araya geldi. Gerçekleşen toplantının ardından basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan, çok merak edilen, yapılacak mı yapılmayacak mı sorularının yanıt arandığı Troia Festivali hakkında konuştu. Gökhan, “Festivali yapmak için planlamalar yapıyoruz. STK’lar ile görüştük. Sembolik bir festival için çıkış yolları arıyoruz. Festival sadece Çanakkale Belediyesi’nin olmayacak. Festivalin gerçekleşmesi için küresel ve yöresel sponsorlar gereklidir” vurgusunda bulundu. 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan dün Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda STK temsilcileri ile bir araya geldi. STK’lar ile görüşen Başkan Gökhan, Troia Festivali hakkında görüş alışverişinde bulundu. Tüm sektörlerden temsilcilerin olduğu STK temsilcileri ile uzun bir toplantı gerçekleştiren Başkan Gökhan, daha sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Saat 12.00’de gerçekleşen basın toplantısında, yapılacak mı yapılmayacak mı soruları ardında  kalan, 56.Troia Festivali için açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan çözüm yolları arıyoruz vurgusunda bulundu.

“Festival için bu yıl yapmama kararı almıştık”

Gökhan, “56. Troia Festivali’ni belediyemizin kaynak sıkıntısı dolayısıyla yapmama kararı almış idik. Bu kararın değerlendirilmesi noktasında böyle bir toplantı düzenledik. Çünkü sonuçta festivalin sadece bizi değil ama esnafın ve turizmcilerin etkileyen bir etkinlik. Dolayısıyla bu noktada daha önce mecliste bunu konuşmuştuk. Troia Festivali’mizi bu ekonomik sıkıntıdan dolayı yapamayacağımızı, belediye bütçesini kaynaklarının bayağı bir düştüğünü, ruhsatların imardan gelen gelirlerin düştüğünü, vatandaşın ödeme zorluğu içerisinde olduğu için belediyeye olan borçlarındaki ödemelerdeki sıkıntılardan dolayı ve Ankara’dan gelen vergilerden kesilen payların düşmüş olması dolayısıyla, iller bankası paylarının da düşmüş olması dolayısıyla bu festivalin bütçesini karşılayamayacağımız noktasında bu yıl yapmamaya karar vermiştik.

“İlgili kurumlardan destek isteyeceğiz”

Bir para konuşulmadı sadece festivalle ilgili yapılıp yapılmamasıyla ilgili görüşler alındı. Biz zaten belli bir bütçemiz olacak, hemen bir planlama yapılacak. Biz ne kadar katkıda bulunabiliriz, onun dışında da ne kadar destekleneceğiz?  Bunlar ortaya çıktığında bunları zaten ilgili kurumlardan istirham edeceğiz, rica edeceğiz, destek isteyeceğiz.

“Kısa vadeli bir festivale bakacağız”

Bu toplantının şöyle bir iyi tarafı oldu. Festivali yeniden değerlendirme konusu ortaya çıktı. Buna ben de katılıyorum, ben de düşünüyorum. Yani bu festivali bir daha değerlendirmemiz ve daha bir kurumsal hale getirilmesi lazım. Sadece belediyenin sırtında, belediyenin planladığı değil. Çanakkale halkının kurumlarının da sahiplendiği ve karar verdiği bir mekanizma haline getirmemiz lazım. Bu birlikteliği sağlayabilirsek, sponsor desteği de alabiliriz. Bu noktada çok çeşitli hareket kabiliyetimiz olur. İçeriği değişebilir, gelir de elde edilebilir. Profesyonel planlama gerekiyor artık festival yapılacaksa biraz profesyonelleşmek lazım.  Kısa vadeli festivale bakacağız, yapacağız festivali demek yanlış olur şimdi, araştıracağız, bakacağız olmayabilir ama en azından önümüzde ki süreçteki festivallerle ilgili bir adım atmış oldu.

“Sayın Bülent Turan konuyu açtı, festival iptal oldu ama bunu yapalım dedi”

Ben Ankara’ya gittiğimde konuyu Sayın Bülent Turan açtı, Festival iptal oldu, bunu yapalım,  İl Özel İdare, GESTAŞ ve bazı kurumlardan destek isteyelim’ dedi. Sivil toplum kuruluşları basına, bu konu üzerine destek görüşlerini bildirmişler. Bu noktada araştıracağız soruşturacağız bakacağız bakalım, kim ne kadar destek veriyor? Belki de olmayacak iyi niyet olabilir ama bazen pratiğe dökemiyorlar. Bülent Turan bir irade ortaya koydu. Muhtemelen o iradesini kullanacaktır diye düşünüyorum ama benim bir talebim olmadı yani şu anda bir şey söylememiz yanlış olur ama yeniden toplanılır ve bundan sonra hızlanır.

“Küresel, yöresel sponsorlar arıyoruz”

Küresel olur, yöresel olur sponsorlar arıyoruz. Mühim olan burada bu festivalin sürdürülebilir olması, sponsordan önce içeriğinin ne olacağının tespit edilmesi lazım. Biraz farklılaştırmak lazım daha farklı bir noktaya getirmek lazım. Maliyetler artıyor eskiden yapıyorduk ama geçen yıldan itibaren maliyetler o kadar arttı ki ve belediyenin gelirleri o kadar düştü ki yapamaz hale geldik yani belediyenin başka yapacağı işlere o kaynağı aktarmamız gerekiyor” dedi.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech