Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuruluyor

AK Parti Çanakkale Milletvekili

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, üyesi ve sözcüsü olduğu Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görüşülen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasalaşan, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Kurulması Hakkında Kanun’un Resmi Gazete’de yayınlandığını kaydetti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu Türkiye Turizm Tanıtımve Geliştirme Ajansı’nın kurulması hakkında çıkarılan kanun ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Turizm ajanslarının, dünya ölçeğinde rekabet gücünü arttırdığını belirten İskenderoğlu, “Örnekler verecek olursak Singapur Turizm Ajansı 1964 yılında kuruldu, ziyaretçi sayısını kurulduktan sonra 170 kat, turizm gelirini de 73 kat artırmış oldu. İspanya 1982 yılında, Fransa 1987, İtalya 1919 yılında turizm ajanslarını kurdu. Yine, Dubai Turizm Ajansı 1997 yılında kuruldu, ziyaretçi sayısını 6,5 kat, gelirini 33 kat artırdı. Turizm ajanslarının ziyaretçi sayısı ve turizm gelirlerinin artırılması konusunda ülkelerine önemli katkıları göz önünde bulundurulduğunda tanıtım ajansı kurulması daha da önem kazanıyor. Kurulması öngörülen ajans, elde edeceği kaynaklar sayesinde ülkemizin tanıtımını sürekli kılıp ülkemizin algı ve imajını tek elden yönetecektir.”

Turist Sayısına ve Turizm Gelirine Olumlu Katkı Sağlamak

İskenderoğlu, “Bu yıl 187 milyon olan tanıtım bütçemiz ajansın faaliyete geçmesiyle kademeli olarak 2023 yılına kadar 2 milyar lirayı bulacaktır. Türkiye’nin yurtiçi ve yurt dışında tanıtılmasını sağlayacak turist sayısına ve turizm gelirine olumlu katkı sağlamak hedeflenmektedir. Ajansla dünyanın en prestijli etkinlik, festival ve organizasyonlarına ev sahipliği yapılması sağlanarak, yatırımcımıza cazip kılınarak ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlanarak, turizmin ülke genelinde yayılması, bölgelerin kalkınması ve bölgesel gelişmişlik farklılığının azaltılması hedeflenmektedir. 2023 hedefleri doğrultusunda ortaya konan projeksiyonların yakalanması noktasında ciddi katkılar sunacağını düşündüğümüz bir kuruluş olacaktır. Sektör temsilcilerinin turizm faaliyetlerinden elde ettikleri gelir üzerinden alınacak turizm payı ajansın en önemli gelir kaynaklarından olacaktır. Ajansın gelirinin en az yüzde 70’i ülkemizin tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak, ajansın bütçesi icra kurulunca yıllık olarak hazırlanacak ve yönetim kurulunca onaylanacaktır.“

“Çanakkale’mizde, 2018 Yılını Anlamlı Kılan Troya Yılının İlan Edilmesi Oldu”

“Geçtiğimiz günlerde Meclisimizin kanunlaştırdığı Turizm Teşvik Kanunu’nda yapılan değişiklikle dalış turizminde ülkemizi de iyi bir noktaya getireceğiz. Çanakkale’mizde, 2018 yılını anlamlı kılan Troya yılının ilan edilmesi ve Troya Müzemizin ülkemizin turizmine kazandırılmasıydı. Troya Müzemiz Avrupa Müze Forumunca her yıl kamusal kalitesi yüksek olarak değerlendirilen, müzeciliğin Oscar’ı kabul edilen 2020 EMYA Avrupa Yılın Müzesi ödülüne aday oldu ve 1’inci elemeyi geçti. Troya Müzemizin Avrupa, dünya arenasından 1’incilikle çıkacağını umuyoruz. Türkiye’mizin tarihî eserleri, ören yerleri, anıt yapıları, gastronomi gibi özgün kültürel miras ürünleri, tabii güzellikleriyle yaptığımız yatırımlar yeni düzenlemeler sonrasında rakiplerinden daha öndedir.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech