Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Darbenin seyrini o değiştirmişti…

15 Temmuz 2016 FETÖ Darbe Girişimi, üçüncü yılında bugün Çanakkale Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenlerle anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlere Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile çok sayıda protokol üyesi, kolluk kuvvetleri ve vatandaşlar katıldı. Törenler boyunca bütün gözler ise Zekai Aksakallı üzerindeydi. 15 Temmuz gecesi, Ömer Halis Demir’e ‘vur’ emrini vererek darbenin seyrini değiştiren Aksakallı, bugün ise 15 Temmuz nezdinde şehitliklere karanfil bırakırken herkesin ilgi odağı oldu.

15 Temmuz 2016 Fethullahçı Darbe Girişimi’nin üçüncü yıl dönümü, Çanakkale Valiliği himayelerinde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ev sahipliğinde Şehitler Abidesinde düzenlenen programlarla anıldı. Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, protokol üyeleri, daire müdürleri, protokol üyeleri, kolluk kuvvetleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde ise Vali Orhan Tavlı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Şehitliklere karanfil bırakıldı

Program kapsamındaki etkinlikler Tarihi Alan Başkanlığı personeli Serap Yakut’un, 15 Temmuz’a ilişkin yaptığı konuşma ile sürdü. Gün boyu devam eden etkinliklerin Gelibolu programı Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol üyeleri tarafından şehitliklere karanfil bırakılması ve ikramla sona erdi.

Zekai Aksakallı kimdir?

Törenler sırasında en çok ilgiyi ise Korgeneral Zekai Aksakallı gördü. 15 Temmuz gecesi, Astsubay Ömer Halis Demir’e ‘vur’ emri veren Korgeneral Aksakallı, böylelikle darbenin de seyrini değiştirmişti. Hem 15 Temmuz gecesindeki kahramanlığı ile hem de Fırat Kalkanı Operasyonlarındaki başarısıyla adından söz ettiren Aksakallı, yaklaşık bir yıldan beri ise Gelibolu’da 2’inci Kolordu Komutanlığı görevinde bulunuyor.

Esra Çanlı

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech