Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökçeadalılar tepkili!

Gökçeadalılar GESTAŞ tarafından uygulanan

Gökçeadalılar GESTAŞ tarafından uygulanan yüksek ücretli tarifeden dolayı mağdur ve tepkililer. Adalılar nerdeyse bir gece konaklama bedeline, Çanakkale’ye gidiş-dönüş yapıldığı ve bu durumun hem kendilerine hem de misafirlere zorluk çıkarttığını iddia ettiler.

GESTAŞ tarafından yıl içerisinde değiştirilen ve tarifelere yapılan zamlara Gökçeadalılardan tepki geldi. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Misafirlerimiz ve biz Gökçeadalılar mağdur olmaktayız” vurgusunda bulundu.

Yapılan paylaşımda, “Gökçeada’ya gelen misafirlerimizin ve biz Gökçeadalıların; turizm sezonunda, ortaya çıkan çok önemli ulaşım sorununun giderilmesi gerekmektedir. 3 Temmuz 2019 ayından önceki tarihlerde, Çanakkale iskelesinde bilet alarak, Kabatepe iskelesinde bilet almadan tek bilet ile Gökçeada’ya ulaşılmaktaydı. Temmuz 2019 ayı başından itibaren GESTAŞ tek bilet uygulamasına son vererek, Çanakkale’den Gökçeada’ya gelen arabalardan, binek otomobiller için; Çanakkale-Eceabat arasında 67.00 TL, Kabatepe’den Gökçeada’ya ise 64.00 TL tarife uygulamasına geçti. Bu durumda ulaşım toplamda 131.00 TL oldu. Gidiş-dönüş toplam 262 TL ödeyen misafirlerimiz ve biz Gökçeadalılar mağdur olmaktayız.

Gökçeada’da 1 gecelik konaklama ücreti çoğu pansiyonda 200 TL ve altında olduğu için 1 gecelik konaklama bedeli ulaşıma denk gelmektedir. Misafirlerimiz yüksek ücretten şikayetçi olup, Gökçeada’mıza gelmekten memnun kalmamaktadırlar.

Bu memnuniyetsizlik Gökçeada’ya gelen turist sayısında önemli bir gerilemeye neden olacağından, GESTAŞ Yönetimini uyararak, bir an önce 3 Temmuz 2019 öncesinde olduğu gibi tek bilet uygulamasına geçilmesini istirham etmekteyim” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech