Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkandan bürokratlara sitem!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanvekili Turgay Kılıç Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, bürokratik engeller, Çanakkale’nin liman potansiyeli ve Troia Festivali hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Semizoğlu konuşmasında, “Çanakkale olarak değil Türkiye olarak çözüm bekliyoruz. Bizim bardağın dolu tarafına bakan bürokratlara ihtiyacımız var” vurgusunda bulundu.

ÇTSO Temmuz ayı Meclis Toplantısı dün ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde saat 16.00’da gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya Meclis Başkanvekili Turgay Kılıç başkanlık etti. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun konuşması dikkatle dinlendi. Semizoğlu kentin yaşamış olduğu sorunları ve sorunların nedenlerine titizlikle bir bir değindi.

“Bizim bardağın dolu tarafına bakan bürokrata ihtiyacımız var!”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimiz bürokrasiden şikayetçi. Faizin yüzde 30 olduğu ortamda yatırımcı yatırım yapacak, bürokratımız buna dahi engel çıkartıyor. Bakın imar durumu olan, bir yatırımcı, elinde imar durumu var, ben otel yapacağım diyor. 18 aydır inşaat ruhsatı alamıyor. Bizde burada her ay üretim, yatırım, istihdam, ihracat diyoruz. 18 aydır ruhsat alamıyor. Diyeceksiniz ki mahkemeye gitsin. Kaçakçının aptalı gümrükçüyle kavga edermiş. O inşaatın her aşamasında o idare ile iş yapılacak. Bizim bardağın dolu tarafına bakan bürokrata ihtiyacımız var. Bunun adı kavga, hırçınlık değil. Biz çözüm istiyoruz. Çanakkale olarak değil Türkiye olarak çözüm istiyoruz.

Hükümetimiz bizden 4.3 milyon istihdam bekliyor. 2023 yılına kadar biz bunu yaparız. Biz bunu yaparız da bu bürokratlarla yapamayız. Elinde imar durumu olan yatırımcıya bir buçuk sene ruhsat vermeyen bürokratlarla bu iş zor…

“Çanakkale’ye konteynır limanı özelliği katmalıyız”

Üretmeden kalkınmak mümkün değil. Üretimi tabana yaymalıyız. İhracat oldukça önemlidir diyoruz, ihracatın en önemli ayağı ise lojistiktir. İlimizde bir liman var. Liman ile ilgili üyelerimizin taleplerini Vali beye ilettik. Geçtiğimiz günlerde Vali Yardımcımız Celil Ateşoğlu ile limanımızda toplantı yaptık. Toplantıya limanımızın yetkilileri katıldılar, Vali Yardımcımız başkanlık etti. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yetkilileri, şirketlerimiz oradaydı. Limanımızın Çanakkale limanı olduğunun altını çizdik. Liman yöneticisi şirketin temsilcileri toplantıda yapılan konuşmaların dikkate alınacağını belirttiler. Çanakkale’ye konteynır limanı olma özelliğini katmalıyız. İhracatçı açısından bu durum oldukça önemlidir.

“Odalar ve Borsalar Birliği ne yapıyor?”

Üst kuruluşumuz Odalar ve Borsalar Birliği’ne soruyorum. Odalar ve Borsalar Birliği ne yapıyor? Odalar ve Borsalar Birliği’nde arkadaşlar 61 tane sektör meclisi var. Sektör meclisleri çok hantal… Sektör meclisleri ne iş yapıyorlar? 61 tane sektör meclisi, iş aleminin Ankara bürokrasisi ile bakanlıklar ile Cumhurbaşkanlığı ile koordinasyonu sağlar. Sektör meclislerinin revizyonunu istiyoruz ve talep ediyoruz. TOBB’daki sektör meclisleri kesinlikle güncellenmelidir.

“Son 10 yıldır festivale gittiniz mi derseniz gitmedim”

Son günlerin güncel konusu festival… Bu festival çocukluğumuzdan beri gelen bir festivaldir. Son 10 yıldır festivale gittin mi derseniz gitmedim. Eskiden festivale biz giderken para öderdik. Biz köşede yerel ürünler satılırdı. Bir köşede Ticaret ve Sanayi Odası’nın bahçesinde yaptığımız gibi, üretilen ürünler sunulurdu. Bir köşede kasnak atılırdı, panayır gibi incik, boncuk satılırdı. O zamanlar daha mutluyduk heralde…

“1.5 Milyona festival bütçesi olmaz”

Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir bütçesi var… 2018 yılı bütçesinde bizim bütün yurt içi yurt dışı gezilerimiz bir önceki yıl örnek alınarak, bütçe oluşturulmuştur. 2019 yılı için belediye festival için bütçe ayırmış mıdır? 2019’da festival yapılmayacak diye bildirilmiş midir? Belediye Meclisi konuyla ilgili karar almış mıdır? Arkadaşlar paramız olsa da israf haram, paramız olmasa da israf haram… 1.5 Milyon festival bütçesi zaten olmaz. Bu sürdürebilir değildi.

“Daha mütevazi daha uygun bütçeyle festivali Halk Bahçesi’nde yapalım”

Şimdi herkes bir açıklama yapıyor. STK’lar bir araya gelsin deniliyor. Kimin başkanlığında olacaksa yapalım ama daha mütevazi bütçelerle. Biz belediyemize yardımcı oluruz, hiç sorun değil ama sahne kurulumuna 250-300 bin harcanıyorsa bu festival zaten sürdürülebilir olmaz. Lütfen biz özümüze dönelim, eski mutlu halimize dönelim. Daha mütevazi, daha milli bir şekilde uygun bütçe ile festivalimizi Halk Bahçesi’nde yapalım…” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech