Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk istismarına kurdeleli tepki

UCİM Çocuk İstismarı ile

UCİM Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği tarafından ülke genelinde, “Çocuk İstismarı için Mavi Kurdele Tak” kampanyası başlatıldı. Düzenlenen kampanyaya derneğin Çanakkale şubesinden de destek geldi.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘Çocuk İçin Mavi Kurdele Tak’ kampanyasına Çanakkale’den de destek geldi. Temmuz ayının ikinci haftası Türkiye genelinde yapılan Mavi Kurdele Kampanyası bu yıl Çanakkale’de düzenlenecek. 11 Temmuz günü saatler 15.00’i gösterdiğinde Golf Aile Çay Bahçesi’nde stant kurulacak.

Saat 19.00’da ise konuyla ilgili bilgilendirici bir basın açıklamasında bulunulacak.

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan’ın ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan geçtiğimiz yıl Ağrı’da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in 18 gün sonra ölü olarak bulunması sonrası mavi kurdele kampanyası oluşturdu. Çocuk ölümlerine, kayıplarına ve çocuk istismarına karşı yapılan mavi kurdele kampanyası ile çocuk İstismarı ile mücadelede İhtisas Mahkemelerinin kurulması, suçlu takip sisteminin oluşturulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün faydası ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına dikkat çekiliyor.

“Çocuklar için mavi kurdele tak”

UCİM yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı, “Mavi Kurdele kampanyası ile tüm Türkiye’de ‘çocuklar için mücadele et’ mesajını yaymayı amaçlıyoruz. Çocuk istismarına karşı farkındalığın artması ve istismarla mücadelenin hız kazanması için Mavi Kurdele Farkındalık Haftası’nda kampanyamıza toplum her kesiminin desteklerini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceğiniz kampanyamıza sol bileğinize taktığınız mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğrafınızı #CocuklaricinMaviKurdeleTak etiketiyle paylaşarak sesimizin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz”

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech