Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale’de 17 yılda 12 fabrika kapandı!”

CHP İl Başkanı İsmet

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara dün kameralar karşısına geçtiler. Başkanlar 55 yıldır düzenlenen Troia Festivali’nin bu sene iptal edilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara, “Çanakkale’de 17 yılda 12 fabrika satıldı, kapandı. Kentin ekonomik gelirleri bitti ve bizce Troia Festivali birkaç yıl daha yapılamayacak” vurgusunda bulunurken, CHP İl Başkanı Güneşhan, “Ekonomik kriz giderek derinleşmiştir” dedi.

55 yıldır Çanakkale’de düzenli olarak organize edilen Troia Festivali, bu sene ekonomik yetersizliklerden dolayı yapılamayacak. Festivalin iptal edilmesi ile ilgili çok şey yazıldı çizildi, son olarak İl Başkanları konuyu değerlendirdiler. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara, festivalin iptal edilmesini basın mensuplarına değerlendirdiler.

“Türkiye’de insanlar iş bulamadıkları için intihar ediyorlar”

Konuyla ilgili CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Troia Festivali Türkiye’deki en eski festivallerden bir tanesidir. 15 Temmuz’da darbe girişimi olduğu yıl da festival yapılamamıştı, bu sene de yapılamıyor. O dönemlerde Türkiye ciddi bir krizden geçmişti, şimdide Türkiye ağır bir ekonomik krizden geçiyor. Ekonomik kriz had safhaya çıkmış durumdadır. 8 milyonun üzerinde işsiz sayısı ile Türkiye’de insanlar iş bulamadıkları için intihar ediyorlar. Atanan binlerce öğretmen adaylarımız var. Atanmayı bekleyen insanlarımız var.

“Çanakkale ekonomik krizden payını almıştır”

Çanakkale bu ekonomik krizden payını oldukça almıştır. İnşaat sektöründeki kriz Çanakkale’yi ve Çanakkale Belediyesi’ni doğrudan etkiledi. Dolayısıyla Belediye bu sene festivale ara vermeyi uygun gördü. Kendi içimizde konuştuk, esas sorgulanması gereken, konuşulması gereken, ekonomik krizdir” dedi.

“17 senede 12 fabrika satıldı, kapatıldı!”

Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara, “Troia Festivali ile ilgili bir 4 sene önce bir açıklama yapmıştık ve ileride bir ekmek alamayacak paramız olmayacak diye konuşmuştuk. Çanakkale’de son 17 senede 12 fabrika satılıp, kapatıldı. Şimdi kim bize bu krizde yardımcı olacak. Fabrikalar çalışacaktı ki biz festivallerimizi ve etkinliklerimizi yapabilecektik.

“Troia Festivali birkaç yıl daha yapılamayacak”

Fabrikayı sattık, AVM yaptık. Şimdi ne oldu, sünger gibi paralarımız sömürülüyor. Bu ekonomik sorunu bunlar çözemezler. Ekmek var, un var, su var ama maya yok. Bir şey yapabilmek için maya olması gerekirdi. Bu krizin derinleşerek gittiğini görüyoruz. İleride çok büyük facialar olacaktır. Biz Saadet Partisi olarak Troia Festivali’nin birkaç yıl daha yapılamayacağını görüyoruz!” vurgusunda bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech