Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’den iptal edilen Troia Festival’i için flaş adım: “Üzerimize düşeni yapmaya hazırız!”

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Çanakkale

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda Başkan Ülgür Gökhan tarafından Troia Festivali’nin iptal edildiği açıklanmış, gerekçe olarak ise daralan ekonomi işaret edilerek ‘bütçe tasarrufu’ açıklaması yapılmıştı. Fakat dün AK Parti cephesinden atılan adım, festival için umutları yeniden yeşertti. AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, “Ülkenin en zor şartlarında bile iptal edilmemiş bu festivalin bu yıl da Belediye, valilik, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, tabiri caizse imece usulüyle en az geçen yıllardaki coşkuyla hayata geçirilebileceğini düşünüyorum. Bu bağlamda AK Parti olarak da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Bu yıl 55’incisi düzenlenecek olan Troia Festivali’nin ‘bütçe tasarrufu’ kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından iptal edilmesinin ardından AK Parti’den oldukça iddialı bir adım geldi. İl Başkanı Gültekin Yıldız, yayınladığı bir açıklama ile festivalin düzenlenmesi için AK Parti olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

“Nice ekonomik krizlere rağmen 55 yıl gerçekleştirildi”

Yıldız, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Kahramanlar diyarı güzel Çanakkale’mizin tarihine ve doğa güzelliğine layık bir il haline gelmesi için neler yapabiliriz düşüncesiyle hareket eden, Çanakkale kalkınsın, tarihine, şanına, şerefine ulaşsın, düşüncesindeki dönemin Ticaret Odası Başkanı İzzet Melih Dilmaç’ın öncülüğünü yaptığı bir grup idealist Çanakkaleli genç tarafından projelendirilen, yine dönemin Valisi aynı zamanda da partisiz Belediye Başkanı olan Hakkı Nevzat Baykal’ın desteği ile ilk kez 1963 yılında hayat bulan Troya Festivali, nice darbelere nice ekonomik krizlere rağmen tam 55 yıl, hiçbir kesintiye uğramadan gerçekleştirildi.”

“İptal edilmesini üzüntüyle karşıladık”

Gültekin Yıldız, festivalin iptal edilmesinin oldukça üzücü olduğunu da belirterek “Kültürel ve sanatsal etkinlikleri yoğunlaştırmak, UNESCO tarafından Dünya mirası olarak gösterilen Troia Antik Kenti kültürünü ve bağımsızlığın simgesi Çanakkale zaferini kültürel ve sanatsal etkinlikler ile kaynaştırmak, dünya barışına katkı için kültürel değerleri buluşturmak olarak amacı tanımlanan Troya Festivali’nin; Çanakkale Zafer’inin ve Çanakkale ruhunun bu kadar güçlü ifade edildiği, Tarihi Alan Başkanlığı ile kurumsallaştırıldığı bir dönemde; Troya müzesinin açıldığı, 2018 yılının Troya yılı ilan edildiği, tüm dünyada Troya’nın ve Çanakkale’nin tanıtımının yapıldığı olağan üstü bir yılın hemen sonrasında ekonomideki daralma gerekçe gösterilerek Çanakkale Belediye Başkanlığı tarafından iptal edilmesini üzüntüyle karşıladık” şeklinde konuştu.

“Yardıma hazırız!”

Hiçbir siyasi ayrım yapmadan yardıma hazır olduklarını dile getiren Yıldız, sözlerini şöyle noktaladı: “Gerekçe haklıdır haksızdır tartışmıyorum. Ama ülkenin en zor şartlarında bile iptal edilmemiş bu festivalin bu yıl da belediye, valilik, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla, tabiri caizse imece usulüyle en az geçen yıllardaki coşkuyla hayata geçirilebileceğini düşünüyorum. Lüks etkinlikler, yüksek ücretli sanatçılar olmadan da nitelikli kültür ve sanat etkinlikleri yapılabileceğine inanıyorum. Belki de beraber ortaya bir şeyler koymanın vereceği haz, şimdiye kadar yapılmış en güzel ve amacına en uygun Troya festivalini ortaya çıkaracak. AK Parti olarak birlik ve beraberliğimize katkı sunacak, şehrimize değer katacak her konuda hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın yardıma hazır olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Bu çerçevede Troya Festivali ile ilgili de AK Parti İl Başkanlığı olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna arz ederiz.”

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech