Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘LGBTİ paylaşımı’ meselesi böyle kapandı…

Çanakkale’de 15 yıl belediye

Çanakkale’de 15 yıl belediye başkanlığı ardından ise bir dönem milletvekilliği yapan İsmail Özay, Ülgür Gökhan’ın LGBT korusundaki tavrını sert bir dille eleştirdi. Özay, “Bu açıklama en başta yöntem olarak yanlıştır” ifadelerini kullanırken AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da tepkiler üzerine Belediye tarafından paylaşımın kaldırılmasını “Buruk bir mutluluk yaşıyorum” sözleriyle ifade etti.

Çanakkale Belediyesi tarafından LGBTİ Onur haftası sebebiyle paylaşılan malum gönderi tartışılmasında sona gelindi. Son olarak söz konusu paylaşımın Belediye’nin hesabından silindiği ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan’la Başkan Ülgür Gökhan’ın konu üzerinde istişareler yaptığı bilinirken, seçtiğimiz gün Çanakkale’de 15 yıl belediye başkanlığı görevi yapmış İsmail Özay da konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Muhafazakar yanım ağır basar”

“Sayın Gökhan’ın Resmi kurum hesabından yaptığı açıklama en başta yöntem olarak yanlıştır. İkincisi madem bir görüşünüz oluştu bu sizin artık doğrunuzdur. Bu doğruyu savunmak için her bedeli seve seve öderim. Bildiğiniz gibi ben bir kez protesto bahanesi ile görevden alınmıştım. Ve onun dışında birçok baskıyla karşı karşıya kalmıştım. Ama doğru bildiklerimden hiç geri adım atmadım. LGBT konusuna gelirsek, hiç kimse bir akrabasının bu tür tercih içinde olmasını istemez. Üzücü bir tercihtir. İsmail Özay olarak bu kesimi tanırım ama destek konusunda çok ileride olamam. Çünkü muhafazakar yanım ağır basar.”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da söz konusu paylaşımın belediyenin hesabından kaldırılması ve Ülgür Gökhan’ın Ak Partili Bülent Turan’la görüşmesi üzerine şöyle bir paylaşım yaptı:

“Buruk da olsa mutluluğumu dile getirmek istiyorum”

“Gördüm ki Çanakkale Belediyesi Pazar günü LGBT Onur Yürüyüşü (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgerder) ile ilgili Belediyenin Sosyal Medya hesabından yaptığı ve durumu onaylar vaziyetteki paylaşımı tüm Çanakkaleli hemşerilerimiz başta olmak üzere Türkiye’de değerlerine sahip çıkan tüm vatandaşlarımızın vicdanlarını rahatsız eden, Şehitler Diyarı Çanakkale’mizin Belediyesine yakışmadığını ,rahatsızlığımızı dile getirdiğimiz paylaşımı sosyal medya hesabından kaldırılmış. Bu konuda buruk da olsa mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Tabiki bugün Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın kıymetli Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan ‘ı ziyaretinde gündeme gelmesi ve hepimizin rahatsızlığını bizlerin adına Bülent Beyin sitemle dile getirdiğini ayrıca dile getirmek isterim. Biz her zaman Çanakkale’yiz, Çanakkaleliyiz derken her hareketimize, her paylaşımımıza dikkat etmeliyiz diyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı 253 bin şehidin bize emaneti bu toprakları temsilen bir paylaşım yapmak ayrı bir sorumluluk getiriyor. Çanakkale demek Türkiye demekse bu milletin değerlerine, hassasiyetlerine saygı duymak demek. Özgürlük adı altına değerlerimizin zedelenmesine izin vermeyiz. Bu bağlamda da hepimiz sorumluluk sahibi olmak zorundayız çünkü her zaman gururla söylediğimiz gibi; burası Çanakkale!”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech