Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapatma kararlarını İl Trafik Komisyonu aldı

Çanakkale’de bir süredir devam

Çanakkale’de bir süredir devam eden yaya geçidi kapatma çalışmaları, kentlilerin tepkisini çekmişti. Çanakkale Belediyesi’nden konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yayaların sık sık kullandığı bazı geçitlerin kısa sürede kapanması nedeniyle kentliler belediyeye tepki gösteriyordu. Çanakkale Belediyesi tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak kararın belediyeye ait olmadığını Çanakkale Valiliği İl Trafik Komisyonu tarafından alındığı belirtildi.

ŞOFÖRLERE EĞİTİM ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDİYOR

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İç İşleri Bakanlığı tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74’ündcü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yaya’nın sloganıyla 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilmiştir. Bu karara istinaden Çanakkale Valiliği’nce 31/01/2019 tarih 2019/01 sayılı İl Trafik Komisyonu Kararına istinaden yayaların güvenliği ve trafik akışının devamlılığı için komisyonca karar verilen yaya geçitlerinin kapatılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kentte görev yapan ticari taksi, servis aracı, halk otobüsü ve diğer tüm şoförlere yönelik “Trafikte Yayanın Yeri ve Yaya Geçitleri” konulu eğitim çalışmaları da gerçekleştirilmiş olup, öte yandan kentin çeşitli noktalarındaki yaya geçidi çizgilerine uyarı amaçlı uygulanan ‘önce yaya’ yazılı ikonlarla konuya ilişkin farkındalık çalışmaları yürütülmektedir.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech